A mai trecut o vară şi odată cu ea a mai trecut o vacanţă mare, iar începerea noului an şcolar se apropie cu paşi repezi. Pe lângă achiziţionarea rechizitelor şi altor obiecte necesare, acesta este momentul în care mulţi dintre părinţi pornesc în căutarea ideilor de amenajare a camerelor copiilor spre a le transforma în spaţii ideale pentru studiu.
Dacă eşti părinte de elev şi te-ai lăsat prins în mrejele acestor pregătiri, dar diversitatea mobilierului destinat şcolarilor te copleşeşte, punându-te în dificultate şi prelungind procesul de amenajare a camerei copilului tău, fă o pauză, asaza-te comod şi citeşte articolul de mai jos din care vei afla care sunt priorităţile în realizarea acestui demers şi vei găsi cinci sfaturi utile, care te vor ajuta să rezolvi cât mai rapid şi eficient această problemă.
1. Locul ideal pentru amplasarea biroului din camera elevului
Piesa de mobilier esenţială din camera unui elev este biroul, aşa că întregul decor trebuie configurat în funcţie de poziţia acestuia. Iar aşezarea ideală a biroului este într-un loc intens scăldat de lumină naturală, adică în apropierea ferestrei din camera copilului, astfel încât lumina să vină din fata sau din stânga, dacă vorbim despre un dreptaci şi din dreapta, în situaţia în care elevul este stângaci.
În cazul în care această poziţionare a biroului este imposibilă, va trebui să te ocupi de dotarea spaţiului în care fiul sau fiica ta îşi va face temele cu o sursă suplimentară de iluminat. Ideal ar fi să alegi un corp dotat cu lumina rece, care nu va obosi foarte tare ochii copilului. Alegerea locului pentru sursa de iluminat suplimentar se va face, din nou, în funcţie de mâna cu care elevul/eleva obişnuieşte să scrie: dreapta sau stânga. Mai multe sfaturi despre amenajarea camerei unui elev găsiți pe casadex.ro.
Foto:suggestkeyword.com