Proiectul îşi propune să ofere celor 600 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat din judeţele Timiş, Arad, Argeş, Ialomiţa, Călăraşi, Teleorman, Bistriţa Năsăud, Sălaj şi Maramureş acces la diversificarea calificărilor deţinute de acestea, fapt ce le oferă o mobilitate sporită pe piaţa muncii, precum şi o formă de venit suplimentar, cât şi prin efectul pozitiv şi valoarea adăugată date de promovarea principiilor egalităţii de şanse şi gen pe piaţa muncii.
În cadrul proiectului se vor selecta 100 de femei din judeţul Sălaj pentru care se facilitează accesul la o piaţă inclusivă a muncii, prin dobândirea de calificări complementare profesiei pe care o deţin. Astfel, grupul ţintă selectat din judeţul Bistriţa-Năsăud va avea posibilitatea să participe GRATUIT, în cadrul proiectului, la unul din cele două programe de formare profesională în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015, pentru calificările de baby-sitter şi îngrijitor bătrâni la domiciliu. În urma evaluării cunoştinţelor dobândite de participanţi la programele de calificare prin desfăşurarea testelor/examenelor aferente fiecărei calificări în parte, participanţii vor fi certificaţi cu diplome de absolvire a programului de formare, recunoscute la nivel naţional, eliberate de ANC.
Persoanele care vor fi selectate pentru a face parte din grupul ţintă vor participa şi la două ateliere de lucru în februarie 2015, ce vor viza studierea percepţiei grupului ţintă asupra problematicii egalităţii din perspectiva posibilităţilor de dezvoltare a carierei în condiţiile unui echilibru între viaţa de familie şi cea privată. Totodată, 5 femei vor participa la o vizită de lucru la partenerul transnaţional în Madrid (Spania), pentru schimb de bune practici în domeniul egalităţii de gen.
În grupul ţintă se pot înscrie femei angajate din sectorul sanitar care îndeplinesc criteriile de selecţie şi eligibilitate stabilite, în limita locurilor disponibile stabilite. Dosarul de înscriere se depune la sediul filialei OAMGMAMR Sălaj.