”Lulu. O mascaradă”, ajunge în Curtea cu Castan de la Casa Artelor din Timișoara

- Advertisement -
”Lulu. O mascaradă”, este o adaptare după textul ”Lulu” de Frank Wedekind şi după documente biografice de Maya Deren, Inga Svala Thorsdottir şi Contesa de Castiglione. Rolurile vor fi interpretate de actorii Claudia Ieremia, Ana Munteanu şi Bogdan Spiridon.

Spectacolul ”Lulu. O mascaradă” este o alegorie a emancipării femeii, urmărită prin întrepătrunderea dintre câteva momente-cheie ale gândirii feministe şi evoluţia artelor vizuale, la care artistele au contribuit major.

Lulu_afis

În plan realist, este înfăţişat efortul unei femei de a scăpa dintr-o relaţie nefastă şi de a-şi regăsi puterea de a iubi oamenii şi lumea. Pentru a se putea obiectiva, femeia este obligată să se recunoască într-o versiune a ei înseşi aflată într-un moment biologic mai fast, la prima tinereţe. Cea care iniţial pare să îi fie rivală, răpitoarea Lulu, râvnită de bărbaţi şi lipsită de interioritate reală, devine, pe măsură ce dialogul avansează, însăşi vocea unei conştiinţe mai sigure de sine, mai mature şi mai apte de autocunoaştere. Obstacolele şi dilemele pe care conştiinţa sa i le înfăţişează în acest proces de autocunoaştere şi eliberare sunt proiectate în planul mai vast al înseşi devenirii autopercepţiei feminine în Occidentul ultimelor două secole. Astfel, tablourile secvenţiale sunt deopotrivă trepte pe drumul autoregăsirii de sine, precum şi oglindiri ale personajului în câteva dintre momentele importante ale artei feministe, dacă înţelegem prin aceasta împletirea dintre autoreprezentarea feminităţii şi arta vizuală. În felul în care au conceput-o câteva talentate fotografe, performere şi artiste video, arta feministă este un joc conştient şi bine susţinut cu măşti, propuse ca formule identitare pentru femeile din societăţile tradiţionale şi moderne. E o ”mascaradă”, o petrecere de măşti, dar fără scopul gratuit al purei etalări, ci cu acela al reflecţiei şi autocunoaşterii.

Coregrafia spectacolului este realizată de Tünde Baczo în timp ce decor este senat Zsolt Fehervári. De realizarea costumelor s-a ocupat Simona Vegh, în timp ce Lucian Moga răspunde de light design. LA partea de video design a lucrat Lucian Matei, în timp ce muzica spectacolului a fost realizată de Sebastian Hamburger.

Evenimentul a fost programat pentru vineri, 5 iunie 2015, cu începere de la ora 21:30, în Curtea cu Castan de la Casa Artelor (str. Augustin Pacha nr. 8). Preţul unui bilet: costă 25 de lei, iar al celor cu reducere este de 20 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Teatrul Național Timișoara prezintă în premieră, în data de 15 ianuarie, spectacolul EMINESCU!

Teatrul Național din Timișoara prezintă în premieră spectacolul EMINESCU,...

Teatrul Național Timișoara intră în Festivalul Național de Teatru, cu spectacolul „Rinocerii” de Eugène Ionesco

Teatrul Național din Timișoara intră în Festivalul Național de...

Teatrul National Timisoara, in fata primei premiere din 2020: Si caii se impusca, nu-i asa?

Scena Sălii 2 a Teatrului Național Timișoara găzduiește joi,...

Timisoara: LUMINA UNIRII – un spectacol pe parcursul a trei seri, despre istoria orasului

Piața Unirii din Timișoara este la finalul lunii septembrie...

Spectacol nou-introdus pe lista Festivalului TESZT, duminica, in Piata Victoriei

Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii în parteneriat...