Pseudo-jurnalişti care scriu aberaţii fără suport – aşa îi numeşte city-managerul Timişoarei, Robert Kristof, pe jurnaliştii care au scris că la mai multe zile de la furtuna de duminică oraşul încă nu a fost curăţat de copacii căzuţi. Acesta susţine că presa locală a relatat aberaţii în loc să se informeze asupra parcursului acţiunilor de curăţire a oraşului.
„Întrucât în ultimele zile asist în repetate rânduri la atacuri de la o anumită persoană din presă privind faptul că nu m-am implicat imediat în remedierea pagubelor de la furtuna din 17.09.2017 voi publica un scurt raport de activitate legat de acest subiect.
#Duminică, 17.09.2017
Imediat după furtună am ieșit cu mașina personală să observ pagubele din oraș. La ora 16:00 am fost prima persoană din partea autorităților prezentă la catedrală unde am constatat copacul doborât pe asfalt care împiedica trecerea mașinilor și am cerut sprijin prin telefon șefului Inspectoratului Județean de Poliție Timiș pentru a trimite un echipaj să blocheze accesul mașinilor.
După ce domnul primar a dat dispoziții structurilor aflate în subordine (SDM, Horticultura, Colterm, Retim, etc.) să intervină pentru a rezolva problemele din oraș, am creat un grup de WhatsApp și am introdus responsabilii din partea acestora pentru a comunica mai ușor problemele pe care le văd pe teren. În paralel am scris un mesaj pe grupul INFO TRAFIC jud. Timiș prin care rugam cetățenii din trafic să trimită poze pentru a putea trimite echipe să intervină. Astfel în aprox. 1-2 ore, am reușit să eliberăm centrul orașului prin redarea traficului pe principalele artere afectate imediat după furtună (în fața catedralei, bv. Republicii, str. Oituz, bv. I.C.Brătianu, etc.) La ora 17:30 am participat la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). După ședință și până la ora 23:30 am mers prin oraș zeci de km și am trimis echipe unde am observat probleme precum și unde am mai primit sesizări pe facebook. Am plecat acasă la ora 23:30 după ce a fost deblocată ultima stradă pe care am primit-o ca sesizare, practic de la 16:00 la 23:30, timp de 7h 30min echipele primăriei(majoritatea oamenilor chemați de acasă) au intervenit și au deblocat zeci de străzi pe care nu se putea circula din cauza arborilor căzuți.
#Luni 18.09.2017
De la ora 8:00 până la 12:00 am fost prin oraș și am transmis probleme echipelor de pe teren. La ora 10:00 am fost contactat de o echipă de voluntari cu care m-am întâlnit și la solicitarea lor, le-am transmis locațiile unde ar mai fi nevoie de ajutor. 12:00-13:00 am semnat mapele și am rezolvat probleme curente. Între 13:30 și 16:30 am participat la o ședință unde erau prezenți domnul prim-ministru și doamna ministru de interne. M-am întors după până la birou să termin niște acte iar apoi am mers pe teren.
În jurul orei 18:00 am aflat de o acțiune a unei alte echipe de voluntari în Parcul Poștei Mari și am mers până acolo să dau și eu o mână de ajutor și să arăt voluntarilor că munca lor nu a trecut neobservată. Evident, nu eram îmbrăcat adecvat dar am stat vreo 40-45 min timp în care am tăiat cu drujba arbori și am strâns crengile la grămadă. A fost o experiență foarte bună pentru că am văzut personal cât de mult durează să degajezi terenul de un copac și cât de complicată este munca de pe teren. Am mai traversat orașul și am ajuns acasă în jurul orei 20:00.
#Marți 19.09.2017
Obiectivul principal a fost să evaluăm pagubele produse pentru a putea cere bani de la bugetul de stat. Astfel am avut o scurtă ședință de dimineață cu persoanele responsabile iar mai apoi am început să centralizez datele pe care le primeam treptat.
Între 12:30 și 1:30 am participat la o nouă ședință a CJSU la care a participat domnul prim-ministru. M-am întors la birou, am semnat mape și am avut câteva întâlniri. În jurul orei 16:00 am ieșit iar pe teren și am transmis problemele sesizate prin oraș. Am ajuns acasă în jurul orei 19:00. Pe principiul fapte, nu vorbe, am preferat să îmi văd de treabă și nu să postez pe facebook activitatea mea, însă orice jurnalist/pseudo-jurnalist care ar fi dorit să afle mai multe detalii putea să mă contacteze, nu să scrie niște aberații fară suport”, le-a transmis Kristof celor care l-au criticat.
Ulterior apariţiei acestui articol, Kristof a susţinut că postarea sa face referire la o pagină de pe Facebook şi nu la publicaţiile locale.