La doar două săptămâni după inaugurarea OncoGen, proiect de peste 10 milioane de euro, finalizat după cinci ani de muncă asiduă, Spitalul Județean Timișoara are parte de o nouă reușită. În cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni, nu mai puțin de 5 milioane de euro, a fost realizată o platformă de cercetare, formată din patru laboratoare, cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv un robot chirurgical care le va facilita munca doctorilor iar tumorile îndepărtate vor putea fi analizate.
„Spitalul Județean încheie cu succes un al doilea mare proiect pe fonduri europene, cel legat de chirurgia robotică. Este cel mai mare centru de acest gen din vestul României, și al treilea din țară. Vreau să-i felicit pe cei din echipa de chirurgie, condusă de profesorul Lazăr, care au muncit la acest proiect”, a spus doctorul Marius Craina.
Proiectul ROBOCAPE, prin care toate datele vor fi stocate și prelucrate cu ajutorul unui sistem performant a fost finalizat astăzi, iar managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina este de părere că această reușită este un pas important atât pentru Universitatea Victor Babeș, dar și pentru Spitalul Județean, dar mai ales pentru pacienți. „Consider că efortul colegilor de la chirurgie trebuie lăudat și să fie un imbold pentru restul. Să se meargă mai departe prin proiecte de cercetare. Cele mai la îndemână sunt fondurile europene, pentru că banii sunt mai ușor de obținut, față de alte surse de finanțare. Sunt mândru că fac parte din acest colectiv, unul de înaltă performanță. Este un pas înainte atât pentru universitate, pentru spital, dar mai ales pentru pacienții care vor beneficia de această tehnologie de ultimă generație”, a specificat doctorul Marius Craina.
[responsive_youtube