INGREDIENTE:
4 pulpe de pui intregi
1 ceapa mare 4 catei usturoi
condimente de pui
1 lingurita mustar
1 lingurita miere
1 lingura ulei de masline
sare , piper
Pentru orez e nevoie de:
250 g orez
1 ceapa mare
4-5 catei usturoi
25 g unt
ulei de masline
500 ml supa de pui (preparata cu 1 cub supa de gaina sau pui )
zeama de lamaie
sare ,piper
MOD DE PREPARARE
Pulpele se spala se taie si se condimenteaza cu ingredientele de mai sus se pun intr-o tigaie anti- aderenta si se prajeesc usor apoi se adauga ceapa tocata si usturoiul maruntit se pune apa pana acopera pulpele , iar daca este necesar se ami adauga sare si piper.Se lasa pe foc pana incepe sa fiarba apoi se transfera intr-o tava sau tigaie care merge la cuptor.Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se introduce tava in cuptor pentru aprox. 25 -30 min.
Intre timp se toaca ceapa si se pune intr-o tigaie si se prajeste in ulei de masline pana devine aurie apoi se adauga 2 catei de usturoi zdrobiti, se pune orezul sapalat bine si se prajeste la foc mic.Cand orezul devine usor transparent se adauga treptat supa de pui.Se condimenteaza cu piper .Se fierbe orezul pana devine” al dente ” si se adauga restul de usturoi untul si cativa stropi de lamaie. Daca mai este necesar se mai adauga apa ,pentru ca orezul trebuie sa aiba o consistenta cremoasa.
Se serveste imediat impreuna cu pulpele de pui
Pofta Buna !!!