INGREDIENTE:
360 g smântâna slabă sau iaurt
350 g untură
2 linguriţe de zahăr
20 g drojdie proaspătă
1/4 linguriţă sare
1 esenţa vanilie
Umplutură: gem nucă rahat etc
550- 600 g faina sau cât cuprinde depinde de tipul de făină pe care îl folosiţi
MOD DE PREPARARE:
Într-un castron se pune smântâna şi se adăugă drojdia sfărâmata şi zahărul.Se amestecă până compoziţia devine omogena apoi se adăugă untură (netopita) sarea şi esenţa de vanilie iar la sfârşit se adăugă treptat faina.Se frământă până se obţine un aluat omogen, pe care îl înfăşuram în folie alimentară şi îl punem pentru 2 ore la frigider.Se întinde o foaie mai subţire din care decupam dreptunghiuri.Se pune în mijloc umplutură (gem, rahat, nucă).Se formează cornuleţe pe care le coacem la 180 grade pentru 15-20 minute.
Cand se racesc se pudreaza cu zahar.
Poftă Bună!!!
Foarte bune retete ! Felicitari !