Astfel, potrivit acuzațiilor procurorilor DIICOT, cei trei ar fi pus bazele unui grup infracțional care se întindea în toată Europa. Ovulele preluate de la femei de etnie romă ar fi fost combinate cu spermatozoizi de la bărbați suedezi, iar embrionii produși prin fertilizare ar fi fost vânduți femeilor din Grecia și din Germania. Acestea plăteau chiar și 4.000 de euro pentru o inseminare artificială. În plus, membrii acestui grup infracțional ar fi racolat și plătit femei care să fie mame-surogat. Acestea erau plătite cu 300 de euro. Agenții DIICOT verifică 12 astfel de mame purtătoare.
Șirul infracțiunilor nu s-ar fi oprit nici aici, deoarece cei trei ar fi vândut material genetic prelevat de la cuplurile care apelau la fertilizarea in vitro. Astfel se pot produce, in vitro, mai mulți embrioni. Acești embrioni erau congelați și vânduți, fără ca părinții donatori să își fi dat acordul și fără să știe că e posibil să mai aibă un copil conceput de altcineva.
Acesta nu este primul dosar de cercetare care se deschide pe numele spitalului. Anul trecut, procurorii DNA l-au acuzat pe Dan Szabo, directorul general, că ar fi inventat pacienți pentru a încasa mai mulți bani de la Casa de Asigurări de Sănătate.