Consilierii locali din cele două alianțe politice care candidează la alegerile parlamentare din 9 decembrie s-au contrazis cu privire la trecerea Turnului de Apă din administrarea Aquatim la Primăria Timișoara, vineri, în cadrul Ședinței Extraordinare.
Proiectul de hotărâre care prevedea acest lucru avea nevoie de 18 voturi pentru din partea consilierilor locali, dar au votat doar 15, astfel că Turnul de Apă de pe str. Gheorghe Barițiu rămâne în continuare în patrimoniul Aquatim. Primarul Robu a încercat să îi înduplece pe consilieri să voteze pentru pe motiv că astfel turnul de apă va putea fi valorificat. „Suntem convinşi că toţi dorim să atragem fonduri cât mai mari, într-un timp scurt, la bugetul local pentru a putea demara proiectele importante. De aceea, dacă îl vindem, vom aduce venituri la municipalitate, asigurăm conservarea ca monument şi punerea în valoare la maxim„, a afirmat Robu. Primarul Timișoarei s-a răzgândit și a afirmat că nu s-a exprimat prea bine la ultima conferință de presă și că a spus că vânzarea turnului de apă este una dintre variante.
Consilierul local Adrian Orza nu a fost de aceeași părere cu Robu, acesta este de părere că municipalitatea nu poate să renunțe la un obiectiv istoric, așa cum este Turnul de Apă din Iosefin. „Ar trebui să vedem ce oferte vin din partea investitorilor. Turnul de Apă se poate concesiona pe o perioadă lungă de timp şi astfel investitorul să se implice în amenajarea sa. Nu mi se pare normal să îl vindem”, a spus ţărănistul.
“Turnul urma să fie vândut, s-a și anunțat asta oficial și atunci am intervenit. Cred că este bine să vedem înainte un proiect exact despre ce se va face acolo ca să nu mai existe suspiciuni”, a mai afirmat Adrian Orza, la sfârșitul ședinței extraordinare. Turnul de Apă din Iosefin va putea fi trecut în patrimoniul municipalității abia în luna ianuarie, pentru că începe campania electorală.
Alexandra Dobre