Viață de bugetar! Arhitectul-șef al Primăriei Giroc, Florin Octavian Roman, împăratul mașinilor de ultralux, în valoare de milioane de euro

- Advertisement -
Și tuturor celor care insistă și fac presiuni inimaginabile, pe toate palierele posibile, ca să abandonăm căruța în mijlocul drumului, le (re)transmitem exact ceea ce le-am spus, încă de la bun început: mulțumim pentru ofertele (ultra)generoase și pentru vacanțele pe viață, pentru case și apartamente, pentru PUZ-uri la cheie, pentru gențile cu bani lichizi și, nu în ultimul rând, pentru deschiderea unor conturi în străinătate, ”care pot fi alimentate în 5 minute și cu minim 6 cifre”. 

Sincer, le mulțumim chiar și celor care ne-au promis, sub toate formele posibile, abonamente pe viață, pe paturi de spital sau în cărucioare cu rotile. Cu atât mai mult, persoanelor care ne-au explicat cum vom arăta, în acea etapă din viață, când vom fi de nerecunoscut sau când ne vom uita, pentru tot restul zilelor, peste umăr. Da, au fost băieți buni care ne-au explicat și cine va plânge la catafalc, ce melodie duhovnicească va interpreta popa și ce se va întâmpla cu noi, după ce vom ajunge la 2 metri sub pământ. Pe scurt, un soi de urinoterapie! 

Dincolo de micile probleme de prostată, care duc la micțiuni mai dese, au fost personaje care ne-au vorbit chiar și despre familiile noastre, despre soțiile și copiii noștri. Semn că îi îndrăgesc și că sunt preocupați de viața noastră de zi cu zi. Chiar lăudabil! Pe bune, chiar suntem onorați de toate ofertele, venite direct sau indirect. Doar că, dacă, până ieri, mai ținea de noi, mai mult sau mai puțin, de 24 de ore lucrurile s-au schimbat, într-un mod ireversibil. Așa că, cu tot respectul pentru toate ”curelele de transmisie”, suntem nevoiți să spunem: PAS!

Acum, că am lămurit toate supărările unora sau altora, trecem la etapa următoare. Nu înainte de a vă reaminti, doar, că a fost nevoie de un control al Camerei de Conturi Timiș, ca toată suflarea comunei Giroc, păstorită de mai bine de două decenii de primarul pesedist Ionel Toma, să afle că, în fapt, de mai bine de 10 ani, unitatea administrativ-teritorială de la marginea Timișoarei, nu avea un arhitect-șef, angajat în condițiile legii

De fapt, oarecum, Primăria Giroc avea unul, chiar pe arhitectul Florin Roman, dar nu cu concurs public pe post, ci angajat în baza unui contract civil, pe care-l prelungea anual. Nu de alta, dar să știe și membrul Ordinului Arhitecților din România cine e jupânul și cât de lungă e lesa! Până la urmă n-a contat foarte mult nici lungimea lațului căci, în funcție de interes sau după dictare, ca la școala primară, tot ”grupul de lucru”, din jurul primarului Ionel Toma, s-a dezvoltat. Din toate punctele de vedere! Ani de zile, fără ca nimeni să-i deranjeze sau să-i întrebe de sănătate. Cu atât mai mult despre bani sau despre proprietăți…

Cerc de interese

De azi, cu mici intermitențe, vom vorbi despre arhitectul-șef al comunei Giroc, Florin Octavian Roman, subalternul primarului Ionel Toma, așa cum v-am spus, în baza unui contract civil, nu în urma unui examen public. De zece ani! Și e normal ca, de atâta amar de vreme, toată suflarea girocenilor și chișozenilor să-l cunoască. La fel, toți dezvoltatorii imobiliari care au construit proiecte grandioase sau ”locuințe unifamiliale”, cum au vrut mușchii lor, pe raza unității administrativ-teritoriale de la marginea Timișoarei. 

Cum datele certe, referitoare la arhitectul Florin Roman, sunt extrem de multe – un alt calup fiind, deja, în verificări avansate – azi suntem pregătiți să dezvoltăm capitolul ”proprietăți mobile”. Practic, să vorbim despre autoturismele de lux și ultraluxul, care s-au învârtit în jurul arhitectului-șef al comunei Giroc, în ultimii ani. Bunuri care depășesc cu mult suma de 2 milioane de euro, și pe care niciodată, indiferent sub ce formă le-a condus, fie că erau proprietatea unor firme de leasing sau societăți comerciale, nu și-ar fi putut permite ratele și costurile de întreținere dintr-un salariu de bugetar. Asta-i cert!

E cert pentru că așa cum o să vă lămuriți, în episoadele următoare, de numele arhitectului-șef  Florin Roman se leagă, pe lângă pasiunea pentru mașinile sport de mare viteză, și o serie de investiții imobiliare și ”asocieri în participațiune”, directe sau indirecte, prin diverse societăți comerciale, cu o serie de mari dezvoltatori care au construit adevărate cartiere de blocuri cu sute sau mii de apartamente pe raza comunei Giroc. Evident, grație semnăturii sale și a primarului Ionel Toma! Cum altfel, decât prin respectarea literei legii?!

De-a lungul timpului, în jurul arhitectului-șef al comunei Giroc, au gravitat mai multe societăți comerciale care au ca principal obiect de activitate ”servicii de urbanism, peisagistică și arhitectură”. Au gravitat pentru că, evident, din postura de colaborator al Primăriei Giroc, Florin Roman ar fi intrat în incompatibilitate sau conflict de interese dacă ar fi semnat vreun document, de orice fel, în beneficiul vreunei societăți sau dezvoltator imobiliar, cu care ar fi avut vreo tangență sau vreun contract de colaborare. E clar ca lumina zilei!

Așa că a preferat să folosească ”bidoane” – așa se numesc, în termen de specialitate, firmele tampon. Practic, interfața! Societăți care, așa cum o să vă lămuriți și în episoadele următoare, au explodat la cifra de afaceri, din clipa în care, sub o formă sau alta, arhitectul Florin Roman a apărut în peisajul de biznis. Și reporterii voceatimișului.ro au identificat, cel puțin până la ora actuală, un număr de cinci societăți comerciale care au tangență cu arhitectul-șef al comunei Giroc: SC Arh Elit SRL, SC Vertikal Project SRL, SC KF Concept SRL, SC Project Ace Studio SRL și SC VRG Concept Banat SRL.

Și, pentru că, azi, suntem la capitolul ”proprietăți mobile”, vă spunem că, de-a lungul anilor, pe aceste societăți comerciale au fost rulate cel puțin 25 de autoturisme – Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes etc – a căror valoare depășește, lejer, milioane de euro. Sincer, nici nu am stat să calculăm exact, dar seriile de șasiu, anii de fabricație, numerele de înmatriculare și, inclusiv, contractele de finanțare leasing – toate sunt pe masă!!! – spun totul despre valoarea reală a autoturismelor și despre viața de huzur a arhitectului-șef din Primăria Giroc, Florin Octavian Roman. Evident, doar dintr-un salariu de bugetar!

Pasiuni costisitoare

Inițial, SC Arh Elit SRL, cu sediul în Timișoara pe strada Snagov nr 2/A, înființată în 1996, a aparținut lui Florin Octavian Roman. Ulterior, locul său a fost luat de părinții săi, Olga (69 de ani) și Ion Roman (78 de ani). Așa cum rezultă din documente oficiale, prin actele societății ”Arh Elit” SRL, până în 2017, au circulat, cu o viteză incredibilă, o serie de mașini de lux, niciodată mai vechi de un an sau chiar și noi-nouțe: 2014 – Nissan GTR, 2015 – BMW 525 XDrive, 2015 – Mercedes GL 350, 2016 – Porsche Panamera 3.0, 2016 – BMW X3 XDrive, 2016 – Mercedes G 350 BlueTEC,  2016 – Range Rover Sport, 2017 – Audi Q7 Quattro și, tot în același an, un Mercedes GLC 250 D4Matic Coupe.

Pe SC Vertikal Project SRL, așa cum rezultă din date oficiale, arhitectul Florin Roman a figurat ca asociat, în perioada 2006-2009. După care, în firmă au intrat părinții acestuia, Olga și Ion Roman, până în 2012 când societatea a fost preluată de un anume Gheorghe Avrămuță din Curtea de Argeș. Cert e că, la fel ca și SC Arh Elit SRL, și această ultimă entitate comercială figura cu sediul social la aceeași adresă: Timișoara, strada Snagov 2/A. Pe această societate, în anul 2008, a fost înregistrat un autoturism Hummer nou-nouț care, de altfel, se găsește și în declarația de avere a arhitectului-șef al Primăriei Giroc.

În ce privește SC KF Concept SRL, actualmente cu sediul social în comuna Giroc, Calea Timișoarei nr. 69, dar cu fostul punct de lucru pe Snagov nr 2/A, a fost înființată, în 2009, de Ion Roman, tatăl arhitectului-șef Florin Roman. Bătrânul a ieșit din firmă în 2012, societatea fiind preluată de un alt arhitect, Caius Daniel Rișcuță, a cărui soție, cel puțin în perioada 2016-2019, Cristina Elena Rișcuță, a fost angajată ca și consilier juridic în cadrul Primăriei Giroc, așa cum rezultă din declarațiile de avere. Prin actele societății, în 2017, a circulat un BMW seria 7 730D, valoarea contractului de leasing fiind de 73.000 euro fără TVA. Ulterior, în același an, alte două autoturisme marca Range Rover

Pe SC VRG Concept Banat SRL, acționar apare Olga Roman, mama arhitectului-șef al comunei Giroc. Și aici, prin firma bătrânei, înființată în 2016, cu sediul social pe strada Aștrilor 7/C din comuna Giroc, s-au perindat următoarele autoturisme, conform contractelor de leasing: 2018 – Mercedes G 500, 2018 – Ford Ranger Pick Up, 2018 – Ford Ecosport 1.0 Ecoboost Trend, 2018 – Ford Kuga 2.0 TDI AWD ST LINE, 2019 – Ferrari Lusso GTC 4, cu o valoare finanțată de 253.671 euro fără TVA, 2019 – Lamborghini Urus și un alt mizilic, în 2020, recte un Lamborghini Aventador Roadster SVJ, cu o valoare finanțată de 436.980 euro fără TVA. La care se mai adaugă, în același an, un Mercedes V-Klass și un altul, aceeași marcă, dar un model G 400 D, cu o valoare finanțată de 109.243 euro fără TVA.

Cât despre SC Project Ace Studio SRL, cu sediul social în comuna Giroc, pe Calea Timișoarei nr 69, exact la aceeași adresă la care funcționează și SC KF Concept SRL, societatea a fost înființată în anul 2017 și aparține, în acte, din august 2020, lui Cătălin Gheorghe Coroiu. Înainte, asociați au fost Caius Daniel și Răzvan Sebastian Rișcuța. Pe această societate, avem alte autoturisme, finanțate în sistem de leasing: 2020 – Honda Civic, 2020 – Ferrari 488 Pista Spider și în 2021, un new entry, un Mercedes GLE 530 AMG

De precizat că marea majoritate a autoturismelor, care s-au perindat prin contabilitățile tuturor acestor firme, așa cum rezultă din documente, au fost înregistrate sub numele de ”ROF”: Roman Octavian Florin.

O parte dintre autoturismele de lux, după o perioadă de timp, au fost fie vândute fie s-a făcut o cedare de leasing, către alte persoane fizice sau societăți comerciale: SC Lam Proiect SRL, SC Sidergar Trans SRL, SC Perini Lang Holding SA etc…

8 COMENTARII

  1. Am fost si eu victima mafiei de la Giroc. Trebuie precizat ca alti arhitecti nu prea au loc acolo. Se gasesc mereu „probleme” pe care firmele lor le rezolva in mod magic. Inclusiv Cristina Babescu suge ca o lipitoare in acelasi mod.

  2. O singura rectificare: ati vazut diploma lui Caius Daniel Riscuta ca sa-l numiti arhitect? Pentru ca va asigur ca singura tangenta a lui cu arhitectura a fost ca a terminat Liceul Ion Mincu sectia arhitectura. Cel mult poate fi numit un desenator si atat.
    Mi se pare jignitor fata de cei care si-au tocit coatele pe plansetele facultatii de arhitectura ca il bagati pe acest individ in aceeasi oala cu ei.

  3. Bravo! Pe la Parța când treceți, să respirați un damf de Smithfield? Să vedeți mafie… se pare că Primăria nu poate face nimic…

  4. Va felicit pentru articol, probabil tot ce ati spus e adevarat. Eu am avut un contact negativ cu el, acum multi ani, dupa ce firma lui mi-a facut un proiect si s-au dat banii, a spus senil ca nu se poate face constructia. In concluzie banii dati degeaba. Si mai ceva, pretul pentru proiect era in euro iar firma lui emitea, doar la cerere, chitante pentru lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie