Cu afaceriştii la psihiatru

- Advertisement -

Daca pana nu demult oamenii de afaceri ajungeau sa se imbolnaveasca de depresie pentru ca intrau in faliment pe fondul crizei financiare, acum acestia ajung la psihiatru, deoarece nu isi pot recupera banii de la societati sau chiar de la institutiile statului cu care au derulat contracte. Mai mult, aceasta categorie de afaceristi isi gaseste alinarea in alcool. Initial beau cate un pahar in speranta ca mai uita de necazuri si apoi ajung sa consume cantitati din ce in ce mai mari. Ei sunt adusi la medicul psihiatru de partenerele de viata. Este cazul mai multor afaceristi din Timis.

In ultimele luni, tot mai multi oameni de afaceri ajung la cabinetul medicului psihiatru, deoarece alcoolul a pus stapanire pe viata lor dupa ce nu au putut depasi impasul financiar creat de criza economica. Oamenii de afaceri care fac parte din aceasta categorie au considerat ca un pahar de alcool ii va face sa uite de necazuri si vor reusi sa depaseasca momentele dificile. Din pacate, de la un pahar de alcool au ajuns la cantitati mai mari. Mai mult, aceste persoane, dupa cum spun medicii psihiatri, sufera si de depresie, iar consumul constant de alcool agraveaza boala. In general, sotiile sau partenerele de viata sunt cele care ii aduc la medicul psihiatru. Daca pana acum oamenii de afaceri ajungeau la depresie din cauza ca au pierdut tot din cauza crizei financiare, acum oamenii de afaceri fac depresie pentru ca nu isi pot recupera banii de la partenerii de afaceri. Unii dintre acestia au afaceri inclusiv cu statul si nu li s-au platit serviciile prestate.

„Avem destul de multi afaceristi in ultima perioada care ajung sa consume foarte mult alcool pe fondul unei depresii care a debutat in momentul in care afacerea nu mai merge. Ma refer la oameni de afaceri care nu isi recupereaza banii dupa ce presteaza fel de fel de lucrari la alte societati sau chiar cu institutiile statului. Aceste persoane se afla in incapacitatea de a-si recupera banii. Intr-o astfel de situatie oamenii reactioneaza diferit. Unii beau si ajung la depresie, cum sunt acesti oameni de afaceri, altii reusesc sa se redreseze din punct de vedere financiar si sa mearga mai departe. Alcoolul este o substanta sedativa si agraveaza depresia daca este consumat in cantitati mari. Majoritatea acestor persoane sunt aduse la psihiatru de partenerul de viata. Avem si oameni de afaceri din alte judete ale Banatului pentru ca sunt persoane cunoscute in comunitate si nu vor sa se afle ca au o astfel de suferinta. Aceasta categorie de persoane se trateaza in cabinetele private de psihiatrie”, a declarat un medic psihiatru din Timisoara sub protectia anonimatului.

Dupa stabilirea tratamentului, un astfel de pacient trebuie supravegheat in primele 3-4 saptamani de membrii familiei, deoarece riscul unei tentative de suicid este foarte mare.

„Dupa inceperea tratamentului, membrii familiei trebuie sa aiba in vedere un lucru foarte important. Pacientul trebuie supravegheat timp de 3-4 saptamani in prima etapa a tratamentului antidepresiv. Asta, deoarece riscul de tentativa autolitica este foarte ridicat. Sunt niste semne subtile care pot fi observate de partenerul de viata si chiar de medicul de familie. Toate acestea sunt foarte importante. Depresia este una dintre tulburarile psihice care se trateaza cu succes. Nici unul dintre oamenii de afaceri care au ajuns in cabinetul meu pana acum nu a avut tentative de suicid. Multumesc lui Dumnezeu ca nici dupa inceperea tratamentului nu am avut pacienti care sa recurga la un astfel de gest„, a spus medicul.

Din bogat a ajuns peste noapte sarac

Un om de afaceri din Timiş a pierdut intr-un timp foarte scurt aproape tot. Firmele pe care le  conduce aveau contracte aproape exclusiv cu statul. Situatia financiara a acestuia era una extrem de buna si era obsnuit cu un nivel de trai foarte ridicat. Dintr-o data s-a trezit ca nu mai are nimic si aceasta situatie l-a imbolnavit. Pentru ca se temea ca isi pune capat zilelor, sotia l-a adus la un cabinet de psihiatrie privat din Timisoara.

 „Acest afacerist a ajuns in cabinet cu sotia. Nu se putea discuta cu el. Plangea din orice, era foarte slabit, nu era atent la ce se intampla in jur si abia daca scoatea cateva vorbe. A ajuns in aceasta situatie dupa ce a pierdut aproape tot, firma, banii. Familia avea o situatie financiara foarte buna din afacerea pe care o aveau de aproape 20 de ani. Aveau multe contracte si cu statul. El era obisnuit cu un nivel de trai foarte ridicat si dintr-o data s-a trezit ca nu mai are nimic. Aceasta situatie l-a afectat foarte mult. Dupa cum a spus sotia, totul s-a intamplat foarte brusc. In cazul acestui pacient este vorba de o depresie destul de accentuata. In prezent este in tratament si sotia il aduce ori de cate ori este nevoie. Are sanse de recuperare pentru ca este ajutat foarte mult si de partenera de viata”, a spus acelasi medic sub protectia anonimatului.

O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Noi artiști confirmați la Flight Festival 2023

Rag'N'Bone Man vine pentru prima dată în România, la...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

MAESTRUL Ștefan Popa Popa’s, cadou la 60 de ani: cetățean de ONOARE al județului Timiș

Celebrul caricaturist Ștefan Popa Popa's și-a sărbătorit ziua de...

Proiecție pro-homosexualitate pe fațada clădirii Operei din Timișoara, simbol al Revoluției române

În plină sărbătoare religioasă a Sfintei Parascheva, aseară, chiar...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Manechinul Bianca Tănase se întoarce acasă. Agenția PTK Models i-a obținut semnătura!

Anii de experiență în modeling, petrecuți dincolo de graniță,...

Începe curățenia de toamnă în Timișoara

Asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul localităţilor,...

Da` ghiozdanul, cât e ghiozdanul?

Pe ultima sută de metri părinţii se uită cum...

Părinţii plătesc analize şi consultaţii pentru înscrierea copiilor la grădiniţă şi la şcoală

Cheltuieli în plus pe lângă rechizite, hăinuţe şi încălţări...

Azi începe şcoala! Vezi când vin vacanţele anul acesta!

Aproximativ 3.200.000 de elevi încep luni noul an şcolar,...