Investiții la liceul Lenau din Timișoara

- Advertisement -

Pentru a mai scădea numărul de elevi care fac ore de după-masă, perioadă total nepotrivită pentru școală, crede Nicolae Robu, primăria municipiului a demarat o serie de proiecte care vor viza deocamdată doar liceul Lenau.

„Amenajăm săli noi de clasă la internat, vom amenaja un număr de săli de clasă într-o hală care a ajuns o părăginătură a RATT și vom reabilita și clădirea liceului de pe Gheroghe Lazăr. Declanșăm prima construcție de noi clădiri școlare de după revoluție.”

La clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr, deocamdată lucrările întârzie, deoarece firma care trebuia să facă reabilitarea clădirii a intrat în insolvență și drept urmare va fi contractată o altă firmă pentru care se va organiza o nouă licitație.

„Am dat drumul lucrărilor de pe Gheorghe Lazăr dar, din păcate, firma care a câștigat licitația a ajuns în insolvență. Trebuie să dăm drumul unei noi licitații. La hala RATT au început lucrările, s-a dat ordinul de începere și prin urmare săptămâna viitoare se vor face lucrările așa cum ne-am planificat, ca pe parcursul anului 2014 să punem la dispoziția liceului Lenau o sală de clasă  nouă și foarte frumoasă. Suntem în grafic cu tot ce ne-am propus să facem, mai puțin cu reparația la cladirea de pe Gheorghe Lazăr. Deocamdată s-a lucrat la pereții exteriori, s-au schimbat geamuri, s-a lucrat la acoperiș și cam atât. Eu pun foarte mare accent pe dezvoltarea, îmbunătățirea, modernizarea infrastructurii diverselor unități școalare, medicale, sportive, etc. care se află în subordinea primăriei. Din păcate am rămas foarte în urmă la acest capitol.”

Edilul a mai declarat că pe lângă renovările de clădiri, primăria are în plan schimbarea politicii de abordare a cifrelor de școlarizare astfel încât să nu existe o disproporție între numărul de locuri pe care un liceu îl oferă și infrastructura sa.

„Vrem să schimbăm politica de acordare a cifrelor de școlarizare. S-a ajuns la situația de a se oferi unor școli cifre de școlarizare disproporționate cu infrastructura pe care o au.  Dorim să ținem ștacheta sus ca școlile de renume din Timișoara să rămână la același nivel la care s-au consacrat. Sunt prea mulți elevi în raport cu infrastructura. În câțiva ani, această corelare, alături de celelalte măsuri de amenajare a unor noi săli de clasă, va face să putem asigura ca elevii să aibă doar ore de dimineață. Finanțarea per capita a determinat unitățile școlare să aibă câți mai mulți elevi însă creșterea numărului de elevi nu se poate face cu ochii închiși, ci de infrastructura de care se dispune, asta o spun ca om de învățământ” a încheiat primarul.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=i0IX_GuAD2M&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie