West Bike Tour 2014 va recompensa performerii fiecărei competiţii în parte, şi, la final, pe baza punctelor acumulate, vor fi desemnaţi campionii sezonului. Întocmirea clasamentului general are ca scop, pe de-o parte, premierea celor mai buni mountain bikeri din zona de Vest a României, şi, pe de altă parte, va da posibilitatea fiecărui participant să se evalueze în comparaţie cu ceilalţi competitori.
West Bike Tour 2014 cuprinde nouă etape cu următoarele date de desfăşurare, prima având loc luna trecută:
– 12 aprilie – Lunca Mureşului “Prima Pedală” MTB-XCM – judeţul Arad, Categoria 3;
– 25 mai – Peştera Româneşti Maraton MTB, judeţul Timiş, Categoria 2;
– 22 iunie – Maratonul Zimbrilor Ţarcu, Categoria 1;
– 29 iunie – Cupa Concordia MTB-XCO – Tapia, judeţul Timiş, Categoria 2;
– 19 iulie – Căsoaia Bike Race – Categoria 2;
– 26 iulie – Route 68 Maraton – MTB Maraton – Gurasada, judeţul Hunedoara, Categoria 1;
– 3 august – Cupa Arsenal Park MTB Maraton, Orăştie, judeţul Hunedoara, Categoria 1;
– 13 septembrie – Cupa Racing Bike PRO – Maraton, Şiria, judeţul Arad, Categoria 1;
– 5 octombrie – Racing to the Top – Şiria-Feredeu, judeţul Arad, Categoria 2.
Etapa a II-a – Peştera Româneşti, Maraton MTB
Evenimentul va fi o premieră pentru Româneşti deşi în zonă se desfăşoară şi alte evenimente cicliste de notorietate cu care organizatorii locali ne-au obişnuit de-a lungul timpului. De asemenea Româneşti este gazda unui eveniment cultural cu rezonanţă internaţională, care se desfăşoara anual (28 de ediţii) în Peştera Româneşti, renumită pentru acustica deosebită.
Traseul ales este unul relativ scurt, având numai 20 de kilometri, dar este un traseu care solicită concurenţii atât din punct de vedere fizic cât şi tehnic. Startul de va da “în căţărare” de pe o porţiune scurtă de asfalt şi de aceea este de preferat ca înaintea startului fiecare dintre participanţi să se încălzească corespunzător. În primul kilometru drumul permite efectuarea de depăşiri deoarece este o porţiune lată de drum cu o pantă medie de circa 5%, după care drumul coteşte 90° spre dreapta pe o zonă acoperită cu iarbă. De aici începe adevarata distracţie parcurgându-se şi zone de single-track asemanătoare concursurilor de XC alternând potecile de pădure cu luminişuri. Diferenţa de nivel cumulată a traseului este de 651 de metri. Concurenţii de la proba Race vor parcurge tarseul doar o singură dată, iar cei de la Elite de două ori.
TRASEU ŞI CATEGORII:
Cursa Race 20 Km: 18-29 ani, 30-39 ani, peste 40 de ani, masculin şi feminin/14-18 open
Cursa Elite 40 Km: 18+ masculin şi feminin.
Participarea este posibilă numai pe proprie răspundere. Participanţii cu vârsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnătura unui tutore prezent la înscriere/validare sau pe baza unui acord scris şi semnat de către părinţi şi autentificat de către un notar public. Vârsta pentru stabilirea categoriei se consideră calculand diferenţa între anul curent şi anul de naştere al concurentului, indiferent de luna sau data naşterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport.
CONDIŢII DE PARTICIPARE:
Competiţia este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al mişcării în natură. Sunt necesare: o stare bună de sănătate, un nivel corespunzător de antrenament şi un bagaj de cunoştinţe tehnice specifice. Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află. Orice participant înscris va avea un număr de concurs furnizat de organizatori, iar acesta trebuie să respecte regulile competiţiei şi trebuie să urmeze indicaţiile date de organizatori.
ÎNSCRIERE:
Înscrierea se poate face:
– on-line AICI. Înscrierile on-line vor fi validate doar în momentul încasării/confirmării plăţii taxei de participare.
Plata taxei se poate face:
– în contul RO71 BTRL 0020 1205 W249 82XX (taxă înscriere Peştera Româneşti MTB) – Banca Transilvania. Titular cont: Clubul Sportiv Racing Bike Pro;
– la faţa locului.
TAXA DE ÎNSCRIERE: 30 Ron
Evenimentul este o competiţie outdoor. Traseul este neamenajat şi neprotejat, prin pădure. Toate acestea necesită experienţă şi cunoştinţe speciale, cum ar fi:
– fiecare participant să aibă cel puţin o experienţă generală despre concursurile de biciclete din punct de vedere al condiţiei fizice;
– fiecare participant să aibă cunoştinţe tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin pădure;
– fiecare participant ar trebui să aibă un bun simţ al direcţiei pe teren montan, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă;
– fiecare participant ar trebui să dea dovadă de fair-play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere;
– fiecare participant ar trebui să ştie şi să aibă o atitudine care să ţină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranţă ar lua organizatorii, nu sunt şi nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiţilor, mediul şi condiţiile în care se desfăşoara acestea;
– fiecare participant trebuie să ştie că niciun premiu nu este mai presus de sănătatea şi viaţa lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol.
ECHIPAMENT OBLIGATORIU:
– bicicleta în stare bună de funcţionare;
– casca de protecţie;
– număr cu chip (furnizat de organizatori).
Lipsa acestor articole duce la descalificare.
de start se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute.
O parte din sumele încasate ca taxă de participare vor fi donate „Bursei de Fericire”, un proiect al Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”, iar fondul de premiere şi multe alte date despre concursul de la Româneşti pot fi găsite AICI.