Promisiunile electorale și gropile din ”drumurile noastre”! Da’ cu plomba cum rămâne, dom’ primar? FOTO

- Advertisement -

În urmă cu mai bine de doi ani de zile, Nicolae Robu -actualul primar al Timișoarei-, se afla în plină campanie electorală pentru a obține postul de care se ”bucură” acum, iar una dintre principalele promisiuni electorale, pe termen scurt, sau mai exact realizabile în primele șase luni de mandat (așa cum chiar el a susținut), era cea de la ”pucntul” zece de pe listă: ”Plombarea tuturor gropilor din asfalt”.

E foarte adevărat că în acest sens s-au făcut diferite demersuri, de la împărțirea orașului în ”sectoare”, iar firmele care se ocupă de asfaltări au primit de lucru, însă se pare că, fie acestea nu-și fac datoria așa cum se cuvine, fie străzile din Timișoara sunt reparate sau reabilitate preferențial.

Imaginile de mai jos au fost surprinse vineri după-masă și au fost făcute pe strada 1 Decembrie, o stradă deloc mărginașă, acolo unde edilul-șef se laudă mai mereu cu câteva zeci sau poate sute de metri de asfalt ”proaspăt”.

”Geneza” gropilor gemene, pentru că sunt două una lângă cealaltă, a început încă din 2013, când asfaltul a dat semne că vrea să o ”șteargă” de lângă linia de tramvai, iar odată cu iarna (care a fost una extrem de blândă), a și făcut-o, iar craterul, care are o ”vechime” de circa un an de zile are deja o adâncime de peste 10 centimetri, numai bun cât să-ți ”rupi” mașina. Mai grav de atât e faptul că dacă nu se intervine prompt există riscul ca inclusiv linia-cale pe care se deplasează tramvaiele să sufere modificări de ”traseu” întrucât până și traversele au început să ”iasă la suprafață”.

Așadar haideți să recapitulăm cele 11 ”porunci” ale primarului Robu, pentru primele șase luni (LUNI, nu ANI) de mandat:
1. Mutarea/demolarea monstruoasei clădiri din sticlă din Piaţa Victoriei;
2. Repararea trotuarelor din cetrul istoric şi a aleilor de pe malul Begăi;
3. Desfiinţarea cvasigenerală a fâşiilor de pământ (pretinse „spaţii verzi”) dintre trotuare şi carosabil – principala sursă a prafului şi noroiului din Timişoara;
4. Transformarea în spaţii verzi a tuturor spaţilor virane din oraş care se pretează la aşa ceva;
5. Curăţarea oraşului de câini fără stăpân prin prinderea, sterilizarea şi ţinerea lor în adăposturi;
6. Eradicarea cerşetoriei şi vagabondajului din oraş;
7. Simplificarea birocraţiei şi scurtarea drastică a termenelor de acordare a diverselor avize şi, în general, a termenelor de răspuns la demersurile cetăţenilor;
8. Curăţarea oraşului de buruieni (multe dintre ele – de exemplu ambrozia – dătătoare de alergii);
9. Reducerea timpului pierdut de cetăţeni în aşteptarea mijloacelor de transport în comun, prin îmbunătăţirea frecvenţei de circulaţie a acestora;
10. Plombarea tuturor gropilor din asfalt;
11. Înfiinţarea Direcţiilor de Educaţie şi Sănătate în Primărie.

Vă lăsăm pe dumneavoastră să judecați, câte dintre cele unsprezece au fost realizate până astăzi, la mai bine de doi ani de la preluarea funcției edilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie