Sub coordonarea procurorilor DIICOT Timișoara sunt efectuate 14 percheziții din care cinci în locații din Timișoara și nouă în locații din municipiul Sibiu. Cu această ocazie au fost emise 18 mandate de aducere pe numele persoanelor suspectate de implicare în activitatea infracțională.
Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012–2014 reprezentanții legali ai 11 societăți comerciale au constituit un grup infracţional organizat în scopul de a genera facturi purtătoare de TVA deductibilă pentru produse energetice şi, implicit, cheltuieli care să diminueze masa impozabilă, sustrăgându-se astfel de la plata în întregime a obligaţiilor fiscale datorate, precum şi documente necesare creării unei provenienţe aparent licite a mărfurilor/serviciilor introduse în circuitul comercial de către societăţile în cauză.
Față de membrii grupului infracțional organizat există suspiciunea că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au recurs la falsificarea documentelor de însoţire/recepţie a produselor energetice, au făcut declaraţii false cu privire la responsabilitatea juridică pentru marfa livrată referitor la faptul că produsele energetice livrate au acciza plătită şi provin pe circuitul economic dintr-un depozit fiscal autorizat.
Sumele de bani rezultate din activitatea ilicită au fost transferate la mai multe societăţi comerciale naţionale şi internaţionale inactive, în scopul disimulării adevăratei provenienţe. Prin activitatea infracțională derulată, membrii grupului infracţional organizat au cauzat un prejudiciu total bugetului consolidat al statului în sumă de 34.044.503 de lei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informații, la percheziții participând și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.