Zeci de autovehicule FURATE din UE, ”descoperite” de polițiștii români în DOUĂ zile

- Advertisement -

Poliţia Română a participat la o acţiune internaţională, pentru combaterea furturilor auto şi a traficului internaţional cu autovehicule furate. În urma acestei operaţiuni au fost identificate 33 de vehicule urmărite în bazele de date naţionale şi internaţionale.

Acțiunea a avut la bază propunerea Preşedenţiei Luxemburgheze a Uniunii Europene, iar statele membre au organizat ”razia” pentru combaterea furturilor şi a traficului internaţional cu autovehicule furate cu sprijinul Europol, Carpol, Interpol, Tispol şi Frontex.

Pentru realizarea eficientă a schimbului rapid de date şi informaţii necesare poliţiştilor aflaţi în teren, la sediul Europol din Haga au fost detaşaţi poliţişti specializaţi în traficul internaţional cu autovehicule furate, din fiecare stat participant.

În România, acţiunea a fost organizată şi coordonată de Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul Unităţii Naţionale Europol a Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, fiind angrenaţi poliţişti din structurile de investigaţii criminale, poliţie rutieră şi ordine publică, alături de poliţişti de frontieră.

În cadrul operaţiunii, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2015, au fost organizate acţiuni în trafic şi în locurile de comercializare a autovehiculelor second-hand. Astfel, pe teritoriul României au fost identificate 33 de vehicule ce figurau ca fiind furate (26 autoturisme, 2 camioane, 3 motociclete, un utilaj de construcţie şi o rulotă). Astfel, 13 erau reclamate ca furate din Italia, 5 din Franţa, 4 reclamate ca fiind furate din Germania, 3 din Belgia, 2 din România şi câte una din Spania, Ungaria, Danemarca şi Luxemburg. Două vehicule aveau elementele de identificare contrafăcute. Autovehiculele identificate au fost indisponibilizate, în vederea efectuării constatărilor tehnico-ştiinţifice.

Cercetările sunt continuate, în colaborare cu celelalte state, în vederea repatrierii şi predării acestora părţilor vătămate, precum şi pentru tragerea la răspundere a persoanelor bănuite de comiterea furturilor şi a celor care au traficat aceste autovehicule ori au înlesnit, prin orice mijloace, înmatricularea în circulaţie în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Increderea in Uniunea Europeana scade considerabil in ochii romanilor! Nu mai ”vedem” beneficiile…

Ultimul sondaj Eurobarometru comandat de Parlamentul European arată că...

Cetățean belgian urmărit de INTERPOL pentru trafic de persoane, depistat de Polițiștii Rutieri în Timișoara

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au avut parte...

Apariție nouă pe străzile din Timișoara. Ce fel de autobuz a primit în teste RATT

Străzile Timișoarei vor fi din nou circulate de un...