Eșecul PNL Timiș la alegerile parlamentare este vina oricui, mai puțin a liderului demisionar, Nicolae Robu. Acesta susține că scorul obținut se datorează candidaților cu care partidul a intrat în cursa electorală și nu lui, care, ca primar, se bucură de aprecierea a peste trei sferturi din timișoreni.
„Listele au fost ultra-democratic întocmite, s-a votat absolut totul, în afară de primele poziții. N-am supus-o la vot pe președinta Alina Gorghiu, pentru că mi s-a părut că ar fi fost deplasat, nu l-am supus la vot pe rectorul UVT, Marilen Pirtea, pentru că mi s-a părut că nu este cazul. Am vrut să-i protejez, pentru că mă puteam trezi ca o parte din cei care erau chemați să voteze să se manifeste negativ, pentru că nu-i cunosc, nu sunt integrați și am fi plecat la drum cu un semn de întrebare pentru cetățeni. Mi-am asumat eu aceste două poziții. În rest, totul a fost votat. Eu am procedat ultrademocratic și ultracorect. (…) Eu am prezentat în ședință rezultatele unui sondaj intern, făcut pe 1.641 de oameni, făcut în perioada 27 octombrie – 8 decembrie. Acolo, cel mai bun scor dintre candidați îl avea Alina Gorghiu, 28%, am luat 27%. Ceilalți erau sub, dar asta nu înseamnă că oamenii nu sunt valoroși. E foarte greu să intri în conștiința publică, e foarte greu. I-am susținut, îi vorbesc de bine în continuare pe toți candidații pe care i-am avut până la o probă contrarie”, a declarat Nicolae Robu.
În opinia fostului lider al PNL Timiș, întreaga campanie a partidului ar fi fost greșită. Vina, spune el, o au cei de la nivel central. „Premierul Cioloș avea, în Timișoara, 41%. Cum să nu fie greșită toată campania, în toată țara? Care este vina noastră? Toți ne-am tâmpit, în toată țara, în toate filialele? Peste tot scorul a fost slab. Am ridicat acest subiect la nivel național, dar asta este o problemă internă. (…) Am analizat bine și mi-am zis că este cel mai potrivit lucru să îmi dau demisia, pe de o parte cu conotația de asumare a unei cote părți din răspunderea privind rezultatele slabe ale PNL în general, în raport cu posibilitățile partidului, cu ceea ce ar fi trebuit să obțină, ținând seama că actuala sa configurație s-a obținut prin fuziunea a două partide care aveau 15-20 de procente. Drept urmare, este inadmisibil să ne mulțumim cu scoruri de sub 30 la sută”, a mai adăugat liberalul.
[responsive_youtube