Trei operatii SPECTACULOASE la Spitalul Judetean Timisoara, la inceputul acestei saptamani

- Advertisement -

Trei paciente care sufereau de diverse forme de anevrism au fost operate la Spitalul Judeţean din Timişoara, în cursul acestei săptămâni. Pentru cele două femei în vârstă de 53 şi 60 de ani, dar şi pentru o micuţă de doar 11 ani, medicii de la judeţean au realizat trei intervenții minim invazive neuro-endovasculare unice, proceduri de embolizare cerebrală de o complexitate unică datorită tehnicilor folosite. În cursul anului 2017 în cadrul SCJUPBT alți 4 pacienți au beneficiat de tratamentul anevrismului cerebral prin tehnică de plasare de stent și excludere a sacului anevrismal cu spire de platină plasate în interiorul acestuia, toți fiind externați la 48-72 de ore după operaţie.

„Două paciente în varstă de 53 respectiv 60 de ani au beneficiat de tehnica embolizarii anevrismului cerebral prin plasare de stent în vasul pe care este localizat anevrismul și spire de embolizare în sacul anevrismal. Această tehnică are un grad de complexitate ridicat și este destinată pacienților cu anatomie dificilă a sacului anevrismal. În cazul primei paciente particularitatea anatomică este aceea ca a unui anevrism gigant de 22 de mm cu colet larg, nerupt, ce provoacă alterarea câmpului vizual al ochiului drept prin mecanism de compresie la nivelul chiasmei optice, fenomen ce poate duce la orbirea completă în următorul interval de timp. O eventuală rupere a acestui anevrism ar fi fost fatal vieții pacientei. Post operator evoluția neurologiă a fost normală.

Al doilea caz reprezentat de un anevrism de arteră bazilară, rupt în urma cu 30 de zile cu dimensiuni de 1,5 X 2,5 mm, a constituit o adevarată provocare pentru echipa noastră. S-a folosit aceeași tehnică operatorie descrisă mai sus iar excluderea angiografică a sacului anevrismal cît și tabloul neurologic normal post embolizare asigură externarea în 3-4 zile. Al treilea caz a fost reprezentat de o a doua sesiune de embolizare a unei malformații arterio-venoase faciale la o pacienta de 11 ani. Aceasta a beneficiat de acest tratament în urmă cu o lună, atunci când această procedura s-a efectuat în regim de extremă urgență, datorită unei sângerări active la nivielul cavității orale ce ii punea viața în pericol. Datorită intervenției efectuate acum s-a reusit excluderea completă a malformației restante. Din echipa de intervenție a făcut parte medicul Eduard Paraschivescu, chirurgie maxilofacială, ceea ce a facilitat abordul pluridisciplinar al acestei paciente”, transmite Spitalul Judeţean Timişoara.

Echipa de embolizare a fost condusă de Dr. Mihalea Cristian (CHU-Bicetre , Paris, Franța) și formată din medicii Adrian Tutelcă, Cătălin Juratu, Laurențiu Păiușanu și Dana Crișenescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Raul Pătrașcu, micul Peter Pan din fruntea Spitalului Județean Timișoara

Fără doar și poate, Raul Pătrașcu, de-acum celebrul și...

VIDEO Educatoarea criminala, consultata de medicii de la Spitalul de Psihiatrie. UPDATE Decizia procurorilor

Educatoarea din Timişoara care a şocat o ţară întreagă...

Concurs la Spitalul Judetean din Timisoara. Ce posturi de conducere sunt vacante

Concurs pentru ocuparea mai multor posturi la Spitalul Județean...

VIDEO Mos Craciun, in vizita la Spitalul Judetean. Super concert de colinde in ajun de sarbatori

Clipe speciale la Spitalul Judeţean din Timişoara în prag...