Unul dintre motivele pentru care Guvernul României ”ignoră” Timișul și Timișoara pare a fi lipsa de ”coeziune” a parlamentarilor acestui județ, trimiși în Camera Deputaților și Senat să apere interesele alegătorilor lor, în primul rând.
Astfel, nu odată am auzit despre proiecte PSD nesusținute de vechiul PDL, inițiative bune ale mebrilor PNL, care nu au fost votate pozitiv de cei din PSD și tot așa un lanț al slăbiciunilor, care nu face bine în niciun caz alegătorilor din județul Timiș. Își mai aduce aminte cineva despre proiectul de reabilitare al Gării de Nord de acum câțiva ani? Ei bine, exista un proiect căruia i-au fost puse bețe în roate tocmai de parlamentarii de Timiș, din ”tabăra” opusă, ceea ce, în niciun caz nu a fost în interesul niciunui cetățean de rând!
La fel se întâmplă și în ziua de azi, când, parlamentarii de Timiș mai degrabă își pun bețe în roate, în loc să-și unească forțele pentru ca județul nostru să beneficieze de finanțare guvernamentală pentru proiecte importante și atât de necesare, cum ar fi Centrul Intermodal de la Remetea Mare, autostrada Timișoara-Moravița (care să lege România de Serbia, vecinii noștri anunțând deja intenția de a construi o autostradă de la Belgrad înspre Timișoara), dar și interese de ordin local: închiderea Inelului de Centură a Timișoarei, construirea unui bazin olimpic de înot, a unui stadion modern de capacitate mare, a Sălii Polivalente de 15.000 de locuri promise de fostul tandem USL (?!) în perioada în care PNL (facțiunea istorică a partidului) și PSD ”coabitau”, dar și multe, multe altele.
Deși recunoaște cu jumătate de gură că acest lucru ”nu se poate”, deputatul PSD Cătălin Tiuch, ar fi de acord să facă front comun cu ”rivalii” noului PNL pentru binele timișenilor și al timișorenilor. ”Eu sunt de acord! În momentul în care nu faci lucrul ăsta în Parlament… Eu cât am putut și a ținut de mine am făcut! Eu am venit cu o mână întinsă”, spune Tiuch, care consideră că aceasta este o cale bună de a ”izbuti” în ceea ce privește viitorul acestei regiuni.
[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=UABScOLMbqc&feature=youtu.be]
Cum poti spune ca nu se poate cand nici nu ati incercat?
Avetii mii lei pe luna venituri, indrazniti si scoate-ti fiecare cate 1000 de lei pe luna din buzunar si organizati dezbateri cu societatea civila pe teme de interes comun si atunci, decidem noi daca se poate sau nu. Asa e simplu, „nu se poate, eu am incercat” daca deschizi manualul de comunicare politica, la sectiunea Tips&Tricks gasesti si lectia asta.
Hai fa un efort si onest, esti tanar si mai vrei un mandata, chiar nu puteti sa va lepadati de obiceiurile celor vechi?