Clinica de oncologie din Timisoara deschisa intr-un spatiu nou, cancerul exmatriculat de la liceu

- Advertisement -

După mai bine de cinci ani în care Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal Timișoara a plătit chirii peste chiri, sectia a fost mutată, cu ajutorul Primăriei Timișoara, într-un alt spațiu, ce-i drept nu e nou, dar este mult mai mare. Este vorba despre fostul internat al Liceului MIU, de pe strada Victor Babeș, unde pe cele trei etaje au fost amenajate saloane, iar bolnavii de cancer pot primi tratamentul adecvat. Sediul a fost inaugurat vineri dimineața de reprezentanții unității medicale și de primarul Nicolae Robu. Noua clădire, încă în reparații are un spaţiu generos, care se întinde pe cinci nivele.

Alaturi de cabinetele pentru șapte medici functioneaza și un cabinet de psihologie, de mare ajutor pentru bolnavi. La parter va fi amenajată secția paliativă. În noul sediu al Clinicii sunt amenajate 29 de saloane cu câte două sau trei paturi, pentru spitalizare continuă şi trei saloane pentru spitalizare de zi, un total de 70 de paturi. În plus, unitatea spitalicească beneficiază și de acces la internet printr-o rețea wireless.

Valoarea totală a lucărilor pentru noua Clinică au fost de 600.000 lei, bani proveniți din bugetul local. Lucrările în cei 1 500 de metri pătrați au început în luna noiembrie și de atunci s-a lucrat intens, pentru ca la sfârșitul acestei luni clinica să fie mutată și să poată funcționa.  

În toamnă am anunțat că o să rezolvăm problema clinicii, proprietarii fostei clădiri au anunțat că vor majora chiria, apoi au vrut să se instaleze acolo definitiv. Soluția potrivită pentru această clinică am găsit-o apoi și  a fost clădirea Liceului MIU, care era utilizată foarte puțin. Au fost realizate aici lucrări de amenajare de 600 000 de lei, bani care au provenit din veniturile Primăriei. Cred că am făcut dovada, în acest caz, că Primăria Timișoara nu este sub șantajul nimănui  și că nici nu poate fi șantajată, a declarat primarul orașului, Nicolae Robu.

Medicii de aici spun că mutarea este bine venită, au mai mult spațiu, adică 8 metri pătrați pentru un pacient, așa cum cere legea, și au putut să monteze aici aparatura care dincolo nu putea fi pusă.  Este a treia oară când această clinică se mută în alt spațiu de la înființarea ei.

În județul Timiș sunt  înregistrați 15 000 de bolnavi de cancer, 7 500 dintre ei sunt vindecați, iar la această clinică vin lunar 1 500 de bolnavi, care au nevoie de tratamente care durează de la câteva ore, la internări mai lungi de câteva săptămâni. Pentru tratamente bolnavii vin și din alte județe, nu doar din Timiș.

Valentin Hndro

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca exista durere mai mare decat cea a apartinatorilor celor care au fost loviti de aceasta napasta. Este de admirat ca exista empatie cu ei si ca se face ceva pentru a le alina suferinta. Multa sanatate lor si celor care au grija de ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie