Unul dintre cele mai cunoscute simboluri timișorene pe plan local și chiar național este, fără îndoială, Berea Timișoreana – una dintre cele mai apreciate și premiate produse de acest gen, fabricate în România.
Băutura ”alimentară” este, printre altele, sponsorul echipei naționale de fotbal a României dar și pricipalul sponsor al competiției Cupa României la fotbal și Supercupa aceluiași sport.
Cum vineri seara a avut loc Supercupa României, la București, pe Arena Națională din București, partidă în care adversare au fost cîâștigătoarea Campionatului – Steaua București și câștigătoarea Cupei – Astra Giurgiu, pe stadion s-a servit și bere… Timișoreana.
Una dintre celebritățile care a blamat acest gest a fost, culmea, chiar timișoreanul Dan Negru, care, poate fără intenție, a ”lovit” într-unul dintre cele mai mari simboluri de pe meleagurile unde s-a născut. ”Fotbaliști care beau bere pe teren și chelneri cu halbe în mană traversând terenul de joc, asta am văzut la finalul Supercupei, la televizor. Doar pentru că o bere a fost sponsorul evenimentului? Educativ! Tot e bine că n-a fost Durex sponsor. Să ne lăsăm copiii pe stadioane, berea e bună pe teren! Bețivi, desculți și goi… jucăm fotbal și noi…!” a scris Dan Negru pe Facebook, după încheierea partidei, la finalul căreia Astra a câștigat trofeul.
Să fie oare supărarea lui Negru de vină petru această ”ieșire”, acesta fiind un stelist declarat, sau prezentatorului să i se fi pus pata pe producătorul local de bere, asta cu atât mai mult cu cât la ora la care s-au întâmplat ”evenimentele” semnalate de el copii trebuiau să doarmă demult, întrucât partida de aseară s-a încheiat aproape de miezul nopții.
Berea Timișoreana este produsă la Timișoara, în cea mai veche fabrică de bere de pe teritoriul actual al României, având aproape trei secole de istorie și tradiție. Anul în care s-a început producția de bere la Timișoara este 1718.