Competiția presupune elaborarea, în echipă, a unui eseu în limba română prin care va fi propusă o soluție de valorificare și dezvoltare într-un mod creativ și inovativ a unei resurse publice a orașului. Obiectivul principal al competiției este de a stimula spiritul civic în rândurile elevilor de liceu și încurajarea acestora de a aduce contribuții antreprenoriale în societatea românească.
”Avem nevoie de cât mai mulți tineri creativi și inovativi pentru a produce o schimbare profundă în comunitate. Ne-am propus să îi ajutăm încă de la liceu în a-și identifica adevăratul potențial, în a învăța să gândească dincolo de granițele clasice ale creației. În plus, prin acest concurs ne dorim să le dezvoltăm și spiritul competițional”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
Program concurs:
– până pe data de 30 aprilie 2015: etapa de înscrieri;
– 1 mai 2015: publicarea eseurilor pe pagina web a Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor;
– în perioada 2-10 mai 2015: promovarea proiectelor în cadrul comunității. În această perioadă, echipele își vor prezenta propunerile în Piața Operei, urmărind obținerea de voturi de susținere;
– 11 mai 2015 – prezentarea publică a eseurilor. Echipele vor fi invitate la sediul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor pentru prezentarea proiectelor în fața comisiei de evaluare. Clasamentul final va fi anunțat după finalizarea prezentărilor.
Premii pe echipe:
o Echipa ocupantă a locului I – 2.000 lei;
o Echipa ocupantă a locului II – 1.500 lei;
o Echipa ocupantă a locului III – 1.000 lei;
o Toți elevii participanți – curs gratuit de antreprenoriat, acreditat, organizat de FEAA, UVT.
Proiectele câștigătoare sunt deschise pentru a fi implementate în Timișoara de antreprenori locali, în colaborare cu Primăria Municipiului. Mai multe detalii cu privire la structura eseului și la modul de evaluare pot fi găsite AICI.