Imediat după reluarea traficului la suprafață, pe axa nord-sud și sud-nord, primarul Timișoarei, Nicolae Robu se hazarda la predicții extrem de optimiste în ceea ce privește deschiderea circulației și pe Bulevardul Corneliu Coposu. Edilul anunța atunci că: ”Virajul la dreapta dinspre Aleea FC Ripensia spre bulevardul Corneliu Coposu, estimez că în termen de aproximativ o lună, la mijlocul lui iulie, și dinspre Coposu la dreapta spre Podul Michelangelo, probabil în prima săptămână a lunii august”. Dar s-a înșelat!
”S-a avansat mult la Michelangelo. Până la sfârșitul acestei săptămâni se va termina de scos pământul din tunel” a declarat Robu zilele trecute, primarul recunoscând pentru prima dată că șantierul este departe de a fi închis și predat ca ”gata”. Primarul Capitalei Banatului a încercat să ofere și o explicație în acest sens. ”Termenul nu era 29 septembrie, termenul este 16 luni începând cu luna aprilie 2013, când au demarat lucrările. Trebuie să înțelegem că aceste lucrări în aer liber nu se pot efectua în orice condiții meteo. Dacă într-o zi plouă, cel puțin în ziua respectivă, dacă nu și a doua zi sau chiar a treia, dacă plouă mult, nu se poate lucra. Termenul final va fi în această toamnă, în orice caz, se vor finaliza lucrările, asta este clar, dar nu se pune problema de prelungire, de termen. La un moment erau 58 de zile de ploaie, care se adaugă termenului pentru finalizarea proiectului” declara Robu cu câteva zile în urmă.
Pe data de 11 august, surpriză! Prmăria depune către ADR Vest (întrucât este vorba despre un proiect finanțat de Uniunea Europeană), cerere de prelungire a termenului pentru finalizarea lucrărilor, iar pe data de 20 aceasta a fost aprobată. Potrivit hârtiei semnate chiar de Nicolae Robu, ”beneficiarul, Primăria Timișoara, solicită prelungirea perioadei de implementare a proiectului cu șase luni pentru că pe parcursul executării lucrărilor de construcție au fost constatate o serie de probleme tehnice, pentru a căror soluționare este necesară revizuirea proiectului tehnic” anunță Digi24 Timișoara.
”Aceste luni înseamnă luni pe care noi am avea dreptul să le folosim pentru a continua lucrările, datorită faptului că am avut așa de multe elemente neprevăzute întâlnite. Dar ne-am descurcat astfel încât să nu avem nevoie de șase luni” susține Nicolae Robu.
Să mai pomenim faptul că pe panoul de ”șantier în lucru” avem ”termenul de execuție al lucrărilor: 14 luni”, cu ”data începerii execuției lucrărilor: 08.04.2013”, iar ”data finalizării lucrărilor: 07.05.2014”, date între care niciun matemacian ”șmecher” nu potea înghesui 14 luni, fiind vorba numai de 13 luni, iar termenul de pe panou a fost depășit demult! Chiar și cele 14 luni!
Dacă socotim 16 luni de la data demarării lucrărilor, vom vedea că și cele 16 luni au expirat, undeva la început de august, așa că…
Tu când crezi că se va inaugura ”la gata” Piața Leonardo da Vinci (zona Complexului rutier Michelangelo)?