Chichiţa în lege găsită de comisarul-şef BCCO Timiş care a fost prins la Aeroportul Henri Coandă, după ce a sustras o brăţară care aparţinea unei femei în zona de ckeck-in.
Imediat după ce a ajuns pe mâna oamenilor legii, comisarul Lucian Valentin Molin, care fusese la Bucureşti să dea examen pentru a se alătura echipei DIICOT, a susţinut că femeia şi-a uitat brăţara şi că o luase pentru a o returna posesoarei de drept. Povestea omului legii pare cusută cu aţă albă în condiţile în care acesta a fost coborât din autobuzul cu care era transportat spre avionul în care urma să se îmbarce pentru a pleca la Timişoara, în momentul în care a fost depistat cu brăţara asupra lui. Cel mai probabil Molin va scăpa de urmărirea penală, pentru că legea din România îi permite asta.
Art. 243 din Codul Penal prevede că
Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor
(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.
Practic, soluţionarea cazului fără punerea sub urmărire a lui Molin ar crea un precedent pentru orice persoană care ar fi prinsă că deţine asupra sa bunuri pe care şi le-a însuşit în mod ilicit, oferind oricui posibilitatea de a scăpa de acuzaţiile de furt, în condiţiile în care bunul este restituit în termen de zece zile. Mai departe trageți singuri concluziile……