Gheorghe Flutur, fostul ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, actual președinte al Consiliului Județean Suceava, a încercat să răspundă la întrebarea „De ce să votăm PDL?”. Flutur consideră că Partidul Democrat Liberal este cel care a dus România în Uniunea Europeană, Guvernul PDL a ținut țara pe linia de plutire în timpul crizei economice, și partidul de dreapta este pro-european, și are o atitudine occidentală, spre deosebire de PSD.
„Startul campaniei de la Timișoara are o semnificație cu greutate, începem de aici pentru că PDL este puternic aici, este la el acasă, și aș vrea să comunic 3 mesaje fundamentale pentru electorat. Vă ofer, de fapt, răspunsul la întrebarea „De ce să votez PDL?”: 1.Vorbim despre PDL care a dus România în Uniunea Europeană prin efortul miniștrilor democrat liberali: Blaga, Sulfina Barbu, Monica Macovei, și cu voia dumneavoastră, eu. Noi am făcut posibila aderarea. În oglindă, PSD de doi ani de zile face eforturi uriașe să ne scoată din UE, iar noi nu dorim asta și nici nu rămânem indiferenți. 2.Guvernul PDL a trecut România de criză, iar PSD, care a stat cu noi la guvernare timp de 8 luni, au trecut în opoziție înainte de alegeri, au criticat, au promis lapte și miere pentru populație, și acum aplică măsurile din guvernul PDL, dar au venit și cu 35 de taxe noi. 3. PDL are candidați pro-europeni în toate acțiunile noastre, PDL a avut o atitudine pro-europeană, constructivă, ceilalți au avut declarații și măsuri anti-europene.”
Andreea Paul, membru PDL și fost consilier în Parlamentul European, crede că Uniunea Europeană trebuie adusă în casele oamenilor, iar acest lucru se poate face doar printr-o serie de reforme cum ar fi reindustrializarea accelerată, diminuarea costurilor de energie, predictibilitate fiscală și altele. Pedelista dorește ca, prin partidul din care face parte, românii să atingă nivelul mediu de trai european.
Uniunea Europeană trebuie adusă în casele oamenilor. Acest lucru se poate face doar prin reindustrializare, diminuarea costurilor de energie, predictibilitate și stimulare fisclaă, prin încredere în valorile europene. Să nu uităm unde ne aflăm din punct de vedere istoric: în acest an împlinim 100 de ani de la declanșarea Primului Război Mondial, 75 de ani de la declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial, 25 de ani de la căderea comunismului, 7 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană, și 10 ani de la intrarea în NATO.
În continuare, Andreea Paul a declarat că stânga politică din România crede în statul prădător, în timp ce dreapta crede în stimulare fiscală și nu într-o economie de supraviețuire fiscală. Fosta consilieră a mărturisit că a chemat-o pe Maria Grapini să aibă o dezbatere pe marginea mediului de afaceri românesc, dar fostul ministrul al IMM-urilor a refuzat.
„Să ținem minte că Maria Grapini a reintrodus impozitul forfetar pe care, atunci când l-a propus PDL, dânsa îl denumea „perna pusa pe gura IMM-urilor”. Care a fost primul lucru pe care l-a facut când a ajuns ministru? A introdus acest impozit.”a încheiat Andreea Paul.
Ultima care a vorbit a fost Monica Macovei, europarlamentar PDL, care a acuzat guvernul Ponta că nu încurajează sectorul privat să creeze locuri de muncă. Macovei a explicat că România este un stat cu un număr supradimensionat de bugetari: „Nu statul creează locuri de muncă, sectorul privat creează locuri de muncă, iar statul trebuie să îl susțină, să îl ajute, trebuie să pună taxe și impozite puține și mici, ca să angajeze cât mai mulți oameni. Statul este supradimensionat ca număr de bugetari. Dreapta înseamnă încurajarea sectorului privat. Spania Franța, Portugalia, sunt țările cele mai afectate de criză. De ce? Pentru că sunt conduse de guverne socialiste.”