O fântână cu jocuri de lumini în valore de 2.000.000 de euro este obiectivul pe care primarul Timişoarei, Nicolae Robu, vrea să îl amenajeze în capitala pentru a creşte atractivitatea oraşului. Conform planului anunţat iniţial de primar, fântâna ar fi trebuit să fie amenajată pe Bega, însă, din cauză că nivelul apei este extrem de scăzut, locaţia a fost schimbată, fântâna urmând să fie construită în Parcul Botanic. Pe internet a apărut deja o petiţie online prin care iniţiatorii atenţionează că Timişoara are prea puţin spaţiu verde pe cap de locuitor şi că distrugerea unei bune suprafeţe din parc nu este o idee bună.
„Lucrările necesare construrii unei fântâni presupun spargerea și distrugerea parcului pe zone mai extinse deoarece va fi necesară racordarea la utilități, precum și amplasarea unui bazin parțial îngropat de 30×60 m.
Aceste lucrări precum și necesitatea depozitării materialelor de construcții pe sit, va duce la distrugerea ireversibilă a vegetației.
-Fântânile arteziene au o durată de funcționare limitată la sezonul cald, în restul anului find secate.
Considerăm că aceste fântâni își au rolul lor benefic în cadrul unui oraș, și anume de a umidifica aerul în timpul sezonului cald când aerul este mai uscat, fiind potrivite în mod special în piețe și piațete unde predomina betonul sau pavajul. În cadrul unui parc botanic, o fântână arteziană vine că o intervenție artificială și nespecifică locului, fiind în ultima instanță redundantă în condițiile în care un parc este un biomecanism autosuficient”, se arată în petiţia postată pe internet.