RETETA ZILEI- 23 NOIEMBRIE

- Advertisement -

PRAJITURA RAFFAELO

RETETA ZILEI- 23 NOIEMBRIE 1

INGREDIENTE:

BLAT:

7 albusuri

250 g zahar

100 g nuca de cocos

5 linguri faina

1 praf de copt

zeama de lamaie

CREMA:

7 galbenusuri

7 linguri zahar

8 linguri faina

400 ml lapte

200 g unt sau margarina

1 esenta de vanilie

DECOR: 30 g nuca de cocos

MOD DE PREPARARE:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,apoi se adauga zaharul si se bat bine pana se topeste zaharul.Se pune nuca de cocos ,faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Compozitia se pune in tava si se coace la foc mediu.Intre timp se prepara crema.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase se adauga faina si laptele +esenta de vanilie.se pune vasul se baie de aburi si se fierbe pana se ingroasa .Se pune la racit .Dupa ce s-a racit se adauga peste untul sau margarina frecate bine.Crema obtinuta se intinde deasupra blatului racit, iar peste se presara nuc de cocos.Este o prajitura lejera si foarte gustoasa .

Pofta Buna!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Atracții turistice din Timișoara pentru toamna aceasta

Nu mai este un secret că orașul Timișoara este...

Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

Pentru că românul s-a născut poet și știe, pe...

Din aceeași categorie

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Reţeta zilei – Piramide cu ciocolată

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 200 g zahăr 400 ml lapte 50 g...

Reţeta zilei – Tort de mere

INGREDIENTE: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri faina 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Tort ” Noapte timişoreana”

INGREDIENTE: Blat 6 ouă 250 g zahăr 250 g faină 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Prăjitura „indiene”

INGREDIENTE Blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri faina Coaja rasă de portocală Crema: 3...