Aluat
-325 g faina
– 1/2 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 1 ou
– 130 ml sana sau lapte batut
– 60g unt topit
– 1/2 cub drojdie (20g)
Umplutura:
– 100 g. kaiser sau carnat usor afumat, taiat bucatele
– 1 ceapa mica
optional se poate pune si cascaval ras
MOD DE PREPARARE
Intr-un castron se cerne faina, se adauga sare, drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta, apoi se adauga laptele batut, oul si untul.
Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura aproximativ o ora, sau pana isi dubleza volumul.
Kaiserul taiat cubulete, se topeste intr-o tigaie , se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna.
Cand aluatul a crescut indeajuns, se framanta din nou cu putina faina si se imparte in 16 bucati (sau cate reusiti sa faceti) si se modeleaza ca niste chifle.
Pe fiecare chifla se aseaza umplutura si se lipeste aluatul deasupra astfel incat sa se obtina 16 sfere.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca putin la cald.
Cuptorul se incinge la 200 grade C.
Chiflele crescute se ung cu putin lapte amestecat cu un galbenus de ou (crud)
Se presara susan sau mac, dupa preferinte…si se coc aproximativ 20 de minute la foc mediu, sau pana se rumenesc.
Pofta Buna!!!