INGREDIENTE:
Aluat:
650 g faină
125 g zahăr
100 g unt topit (sau ulei)
2 pliculeţe zahăr vanilat
25 g drojdie
2 ouă
200 ml lapte
Un praf de sare
Umplutură:
200-250 g unt sau margarina moale să se întindă pe foaie
Zahăr câteva linguri (depinde cât doriţi de dulce)
Scorţişoară aprox. 1 linguriţă (cât vreţi de aromat)
Mod de preparare: Se face o maia din drojdie 1 linguriţă de zahăr şi puţin lapte călduţ, la care se adăugă puţină faina se lasă la dospit cam 10 minute. Ouăle se bat bine se pune un praf de sare restul de lapte şi untul topit sau uleiul.Se pune această compoziţie peste faina şi drojdie şi se face un aluat elastic care se lasă la dospit 30 minute.
După ce a crescut se împarte în biluţe (aprox. 10-13 buc). Fiecare bilă se întinde sub forma unui dreptunghi cât mai subţire. Deasupra se întinde în strat subţire unt şi apoi se presară zahăr şi scorţişoară. Se rulează iar apoi se taie pe mijloc pe lungime. Cele două jumătăţi se împletesc, cu tăieturile în sus şi se aşează sub forma unui covrig.Se pun în tavă unsă cu ulei şi se coc la 190 grade 15-20 minute. Sunt delicioase!!!
Vă doresc
Poftă Bună!!!