Ingrediente:
500 g biscuiţi simpli
200 g zahăr
400 ml lapte
50 g unt sau margarină
2-3 linguri de cacao
Esenţa vanilie, rom
1 lingura nucă de cocos
Umplutură:
Stafide, nuci (după preferinţe)
Glazura:
150 g ciocolată menaj
2 linguri ulei
1 lingura lapte
Mod de preparare:
Biscuiţii se macină mai fin la robot şi se pun într-un castron, peste se adăugă nuca de cocos şi cacaua. Laptele se pune pe foc împreună cu zahărul şi se amestecă bine până se dizolvă (nu trebuie să fie fierbinte).Se adăugă margarina şi esenţele.Se lăsă puţin până se topeşte margarina şi apoi se adăugă câte puţin peste biscuiţi, amestecând până compoziţia se leagă şi devine ca un aluat moale şi uşor de modelat. Se formează bile în care aţi pus miez de nucă, stafide sau le lăsaţi aşa simple, şi pe care le modelaţi sub forma unor piramide sau sub ce formă doriţi.Se dau la frigider pentru 30 minute.
Glazura:
Ciocolată se taie bucăţele şi se pune pe baie de aburi, se adăugă uleiul şi laptele. Dacă mai este necesar mai adăugaţi ulei pentru că, ciocolata trebuie să fie fluidă.
Se scot de la frigider formele şi se acoperă cu ciocolată iar deasupra se ornează cu puţină nucă de cocos sau nucă.Se pun iarăşi la frigider până la servire.
Vă doresc
Poftă Bună!!!