INGREDIENTE:
1 pachet foi de napolitane
Aluat pentru beţişoare
250g faina
100 g unt (sau margarină)
2 linguri smântână
1 lingura cacao
1/2 plic praf de copt
Crema:
5 gălbenuşuri
250 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
7 linguri faina
500 ml lapte
250 g unt (sau margarină)
Glazura la rece
150 g zahăr pudră
2 linguri cacao
2 linguri ulei
3 linguri de apă fiartă
Câţiva stropi oţet sau lămâie
Mod de preparare:
Aluatul pentru beţişoare: Ingredientele se amestecă bine şi se formează un aluat omogen care se lasă la rece 1/2 oră. Apoi se împarte în 3 şi fiecare bilă se împarte în 10 biluţe din care se fac beţişoare care se coc la foc mediu (180 grade). Se lasă la răcit.
Sfat: beţişoarele sunt foarte fragile şi se rup uşor, nu vă necăjiţi la puteţi pune în prăjitură aşa cum sunt.
Crema: gălbenuşurile se mixează cu zahărul până devin albicioase apoi se adăugă laptele alternând cu făină. Compoziţia se pun pe foc sau pe baie de aburi şi se amesteca să nu se prindă, până se îngroaşă.Se lasă la răcit apoi se adăugă treptat la margarina spumată şi se amestecă bine până devine o cremă fină şi omogena.
Asamblare: Se ia o foaie de napolitane care se împarte în trei baza să fie mai lată decât laturile.Se pune un strat de cremă apoi se pun 5 beţişoare apoi iarăşi cremă şi 4 beţişoare şi tot aşa până la un beţişor.Se îmbracă în cremă şi se pun laturile de foi. Trebuie să vă iasă două căbănuţe. Deasupra se pune glazura la rece care se prepară, amestecând foarte bine toate ingredientele Glazura trebuie sa fie mai groasa .Se pune la rece pentru câteva ore sau peste noapte.
Vă doresc
Poftă Bună!!!