INGREDIENTE:
Blat
6 ouă
200 g zahăr
200 g faină
1 lingura nucă de cocos
1 linguriţă praf de copt
3 linguri lapte
3 linguri ulei
1-2 linguri nucă de cocos
Crema:
2 budinci cocos
2 pachete margarină (Rama, Unirea)
600 ml lapte
10 linguri zahăr
Glazura
200 g ciocolată albă
100 ml frişcă lichidă
Sirop
1 cana apă
4 linguri zahăr
1/2 sticluţa esenţa de rom
Pentru decor.1-2 linguri nucă de cocos
Mod de preparare:
Albuşurile se bat bine cu un praf de sare, apoi se adăugă treptat zahărul, gălbenuşurile unul câte unul, laptele şi uleiul. Faină amestecată cu praful de copt se adăugă în ploaie şi se amestecă uşor cu un tel, la sfârşit se încorporează şi nuca de cocos. Se coace în cuptorul preâncălzit la 175 de grade.
Budinca se prepară cu cei 600 de ml de lapte şi cele 10 linguri de zahăr şi se lasă la răcit. Margarina se spumează, iar apoi se adăugă budinca răcită.
Siropul se fierbe până se topeşte zahărul ,iar la final se adăugă esenţa de rom.
Glazura: Ciocolata se taie bucăţele şi se pune într-un castron deasupra unei băi de aburi, se adăugă frişca lichidă şi se lasă să se înmoaie, fără ai permite să fiarbă. Se ia de pe foc şi se amestecă până la omogenizare.
Asamblare: Blatul se taie în două se însiropează, se adăugă jumătate de cremă, se pune cea de-a doua foaie şi se îmbracă în crema rămasă, lăsând însă câteva linguri pentru ornat. Marginile se tapetează cu nucă de cocos, iar deasupra se toarnă glazura de ciocolată se ornează cu cremă rămasă, după bunul plac. Se lasă la frigider câteva ore.
Vă doresc
Poftă Bună!!!