INGREDIENTE:
Blat
8 ouă
300 g zahăr
300 g faină
6 linguri lapte
6 linguri ulei
2 linguriţe praf de copt
Un vârf de sare
Crema:
2 plicuri budinca lămâie
4 gălbenuşuri
400ml lapte
250 g zahăr
1 lămâie
250 g margarina Rama
300 ml frişcă
Opţional esenţa lămâie
200 ml frişcă pentru ornat+ 2-3 linguri de cremă
Mod de preparare:
Blatul: Se mixează albuşurile cu un vârf de sare se adăugă treptat zahărul şi apoi pe rând gălbenuşurile uleiul şi laptele iar la final se adăugă faina amestecată cu praful de copt şi se amestecă uşor cu un tel.Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetata cu făină sau cu hârtie de copt şi se coace în cuptor la 175 grade pentru aprox. 30 min.
Crema: Într-un vas se pun 2 plicuri de budincă zahărul coaja rasă de lămâie şi zeama cele 4 gălbenuşuri.Se amesteca adăugând treptat laptele rece.Se pune apoi vasul pe aragaz şi se amestecă până se îngroaşă. Se lasă la răcit. Margarină se spumează cu 2 liguri de zahăr pudră, iar frişcă se bate bine şi se pune la frigider. Când crema s-a răcit se adăugă margarina apoi frişcă mixând încet până la omogenizare.Se pune la rece pentru jumătate de oră. Blatul după ce s-a răcit se taie în trei părţi egale pe orizontală. Din crema preparată se lasă 2-3 linguri pentru ornat iar restul se împarte în părţi egale pe foi.Se îmbrăca tortul într-un strat subţire de frişcă şi apoi se trece la ornarea lui după cum vă place.
Poftă Bună!!!
Să aveţi parte de un Paste Fericit alături de cei dragi!!!!