Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Stop joc! Primarul pesedist din Birda a vrut să cumpere, pe SEAP, balonul de fotbal uzat al familiei… primarului PSD din Șag, dar obiectul tranzacției a ajuns pe OLX!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă
La câteva zile după Paștele ortodox din acest an, Primăria Birda a dat sfoară în țară cum că este interesată să cumpere un balon de fotbal, pe care ar fi dispusă să plătească 448.440 lei. Adică la mustață sub pragul de 450.200 lei valabil în acel moment la achizițiile publice directe de lucrări. Or lucrare era și în cazul de față, cităm din anunțul publicat vineri, 29 aprilie: “Amenajare teren de sport cu structură în arce de lemn lamelar, cu următoarele dimensiuni: 24,5 m X 42,6 m, cu înălțime de 11,3 m”.

Ofertantul a apărut chiar a doua zi, sâmbătă, 30 aprilie: SC Camping Sport SRL, coincidență maximă, fix firma familiei primarului comunei Șag, pesedistul Flavius Roșu, care avea un balon cu exact aceleași dimensiuni! Tânărul edil i-a predat afacerea tatălui său în anul 2016, după ce a câștigat primul mandat de primar, însă, evident, balonul de fotbal din Șag, al firmei Camping Sport, era cunoscut sub denumirea de “balonul primarului”.

Simple coincidențe

Suntem absolut convinși că afacerea bulgărească pe care era gata să o încheie primarul PSD al Birdei, Marius Stoian, cumpărând o structură de lemn folosită de ani buni la balonul din Șag, al familiei lui Flavius Roșu, n-are nici o legătură cu apartenența la același partid a celor doi edili sau cu pozițiile de președinte și prim-vicepreședinte pe care Stoian și Roșu le ocupă în cadrul filialei Timiș a Asociației Comunelor din România (ACoR). Sigur este vorba de o coincidență…

De pe SEAP, pe… OLX

După ce știrea despre această afacere a început să se rostogolească în diverse medii, operațiunea s-a blocat! Primăria Birda a renunțat la achiziție, iar familia Roșu a scos balonul la vânzare pe OLX. Pe site-ul respectiv, “structura arce lemn lamelar și membrana (prelata) pentru teren de minifotbal” au coborât de la prețul inițial de 618.000 lei negociabil la 465.000 lei negociabil, dar încă nu și-au găsit cumpărător. Ce păcat că primăriile nu pot face achizițiile de pe OLX, nu-i așa?

Pe repede înainte

Între timp, în 13 septembrie, mai mulți angajați ai Primăriei Șag (detașați de la ACoR) trudeau de zor, ajutați de buldoexcavatorul instituției, să demonteze covorul de iarbă artificială de la balonul familiei primarului Flavius Roșu. Pasămite, cu șase zile înainte, tatăl primarului, Ionel Roșu, în calitate de administrator al SC Camping Sport SRL, a înaintat către instituția condusă de fiul său o ofertă de… sponsorizare a clubului susținut de consiliul local, SC Timișul Șag, cu o “suprafață de joc din material sintetic (teren cu iarbă artificială) în suprafață de aproximativ 1.000 mp, cu materiale suport aferente (granule), rezultată în urma demontării de la terenul de sport deținut de societate”.

Și mai scria așa în oferta de sponsorizare: “Precizez că această suprafață de joc este în stare foarte bună. Beneficiarul ofertei se va ocupa de demontarea acestei suprafețe și montarea în altă locație stabilită ulterior. Valoarea de achiziție a suprafeței de joc (teren cu iarbă artificială) a fost de 91.824 lei”.

Toate bune și frumoase, doar că se ridica o întrebare: în baza cărui document legal erau folosiți, în 13 septembrie, angajații și utilajul Primăriei Șag la operațiunea de demontare a covorului de iarbă artificială din incinta unei societăți private?! Asta pentru că oferta de sponsorizare a tatălui primarului a primit un acord de principiu din partea Consiliului Local Șag abia trei zile după debutul operațiunii, în 16 septembrie!

Și, oricum, un acord de principiu nu ține loc de hotărâre de consiliu local! Păi dacă onor consilierii locali nu aprobă oferta de sponsorizare a tatălui primarului – o situație pur ipotetică, e adevărat  -, asta înseamnă că patronul SC Camping Sport SRL își va fi rezolvat o problemă logistică (demontarea covorului artificial) pe gratis.

Stop joc!

Acțiunea în forță demarată de angajații primăriei la balonul unei firme private n-a trecut însă neobservată, în mediul online apărând, chiar în aceeași zi de 13 septembrie, fotografii de la locul faptei. Și, fix ca în cazul afacerii de la Birda cu restul elementelor care făceau parte din dotarea balonului de fotbal, operațiunea de demontare a gazonului artificial a fost stopată fără explicații! Iar la această oră, covorul de iarbă artificială se află încă în proporție de trei sferturi la fața locului.

Așa se întâmplă când pui carul în fața boilor și află tot satul…

Urmărește-ne pe Google News

4 COMENTARII

 1. De trimis nu mi-a trimis nimeni nici un articol, l-am scris chiar eu 🙂 Ati scris mult, dar pe langa subiect, aceluia i-ati alocat doar fraza de final 🙂 Din moment ce a fost demontat, balonul nu era nou, n-a fost livrat din magazin, ci de catre o firma care l-a folosit pana atunci. Si nu ma refeream doar la prelata, ci si la „arcele din lemn lamelar”, vechi de cand a fost pus in functiune balonul.

 2. Cu respect va zic ca sursa trebuia verificata!
  Acest individ „doamna H” care va trimis articolul , care de ani de zile lucrează terenuri ale statului „insusite” cu acte false și sub falsa semnătura ar trebui sa se uite în propria ograda ca vine vremea sa răspundă (a se vedea pe portal)
  El (ea) un fost consilier frustrat căruia nu i-au ieșit manevrele pe la Parta,Șag..etc în strânsă echipa cu fostul vice pugilistul Țaga și „șeful” blocator de roti auto de prin parcările marketurilor celebrul Lele )fratele pugilistului batauș de frati penelisti) prietenul lui „Brancoveanu” din portbagaj..pardon de pe raft din Kaufland…sau din portbagaj… (a se studia acel portbagaj)
  Cat despre edil, dacă a călcat pe bec răspunde , dar am impresia ca face parte doar din partidul cu numele greșit!
  Cu stima!
  Ps: Pe surse: balonul era nou:)

  • …pentru început, da. Totusi, dacă mai aveti ceva de spus pe marginea edilului, va rugam sa ne scrieți, in privat, pe adresa de email a redacției. O zi buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare