Petrecerea Revelionului în Piața centrală a Timișoarei a devenit o tradiție pentru timișorenii care stau ”acasă”. Nici în noaptea dintre 2014 și 2015 Primăria Municipiului Timişoara şi Casa de Cultură nu au uitat să-i invite pe toţi timişorenii care doresc să petreacă noaptea dintre ani în aer liber, în Piaţa Victoriei, unde sunt programate mai multe concerte.
Spectacolul debutează la ora 21:00 și se va încheia după ora 24:00 odată cu focul de artificii cu care am fost deja obișnuiți. Astfel, la începutul evenimentului pregătit de autoritățile locale, de la ora 21:00, cei prezenți în Centru vor putea asculta muzică ambientală, pentru ca după doar jumătate de oră să intre în scenă prima formație Flare. De la ora 22:00, Anastasia Sandu va încălzi sufletele timișorenilor care petrec trecerea dintre ani în Piața Victoriei. Cu doar o oră înainte de miezul nopții, pe scena din mijlocul orașului vor urca cei de la Vunk, iar la ora 24:00, concertul acestora se va încheia pe focuri de artificii.
Trupa Flare s-a înfiinţat în 2002 sub numele Effect. Prima sală de repetiţii a fost la Casa – Studenţilor din Timişoara, iar iniţiativa înfiinţării trupei i-a aparţinut lui Ioan Popovici, chitară şi lui Dan Oros, bass, urmaţi de Alin Costache, tobe. Deşi are un trecut lung, trupa are o istorie scurtă, iar lansarea primului album îi plasează în postura de newcomers. După 3 ani de muncă şi înregistrări, trupa s-a rebranduit, genul muzical abordat acum este soft rock alternativ şi sub numele Flare a prezentat primul album – ”By Default” şi un videoclip la piesa Recover în următoarea componenţă: Ioan Popovici chitară, Alin Costache tobe, Cristian Mereuţa clape şi Dan Simon, bass.
Timişoreanca Anastasia Sandu s-a remarcat la concursul X Factor România. Artista îmbină cu succes stilul cu influenţe pin-up cu ritmuri reggae şi pop iar versurile motivaţionale sunt ilustrate şi prin atitudinea ei. Primul clip lansat a fost la piesa „Hands in the Air”. Au urmat alte două single-uri „E nebunie” şi „Te iert”. Despre ultima piesă Anastasia spune că a scris-o cuprinsă de dezamagiri şi sentimente „iniţial nu urma să fie o piesă cu un mesaj optimist, dar pe parcursul ei m-am descoperit pe MINE, am înţeles acceptarea şi împăcarea. I-am zis în gând mulţumesc, nu eu sunt cea care pierde, iţi vei da seama singur mai târziu, pentru că Anastasia e un copil colorat şi vesel, poate mai mult de atât! Te iert fericită!”.
Vunk înseamă acum Cornel Ilie, Gabriel Maga, Bogdan Crucianu şi Nicu Sârghea. La început trupa s-a numit Vank şi a fost înfiinţată în octombrie 1994. În noiembrie `99, apare primul album, numit „Voyeur”, cu 10 piese. Nu după mult timp, Vank intră pe toate canalele radio-tv din ţară cu piesa „Noi o scoatem la capăt”. Ulterior, piesa a devenit un hit. Cel de-al doilea album al băieţilor, „6 piese de 5 stele”, apare în 2001, având ca prim sigle de promovare „Regele şoselelor”. După numai un an, formaţia revine cu un nou material discografic „În haine noi”. Discul includea atât piesa „All Too Young”, cu care au ocupat locul II la selecţia naţională Eurovision 2002, cât şi „N-am noroc” un remake al unei piese semnate Anda Călugăreanu. În 2004, Vank revine cu un album Best Of, pe care apar hiturile trupei lansate de-a lungul timpului, printre care se numără: „1000”, „Balada pentru o minune”, „Lângă inima mea vine inima ta”, „Iubire cu împrumut” şi altele. În 2009, Vank se reinventează şi revine sub titulatura Vunk în prim-planul scenei muzicale. Primul single a fost „La orice oră”, urmat de „Dau alarma”, „Prima noapte”, „Artificii pe tavan” şi „Lacrimi de coniac”. În februarie 2010, Vunk a lansat albumul „Ca pe vremuri”, iar la finalul anului, campania „Vreau o ţară ca afară”.
În 2011, Vunk a câştigat toate premiile posibile: Cea mai bună trupă pop-rock, Cel mai bun album pop-rock, Premiul de excelenţă, Cel mai bun rock şi Cea mai bună interpretare. În 31 decembrie îi puteţi vedea pe scena din Piaţa Victoriei, unde vor sărbători trecerea dintre ani alături de timişoreni.