Timișoara își ”trage” șosea de centură pe banii ei! Cum va arăta ”Inelul IV” de circulație VIDEO

- Advertisement -

Lucrările la Inelul IV de circulaţie din Timişoara au demarat cu mai mulți ani în urmă, însă acestea nu au fost finalizate, din acest sector de drum fiind construit până în momentul de față numai câteva secțiuni.
Reprezentanţii actualei administrații locale au anunțat astăzi că au în vedere (re)începerea lucrărilor pe acest drum. ”Prin acest proiect vom crea un traseu de trafic de la AEM, din sensul giratoriu, prin partea de est a orașului, până la intersecţia cu Calea Lipovei și, de acolo, prin partea de nord, înspre vest, până în Dâmbovița. O parte din acest traseu este circulabil în momentul de față, altă parte există, dar într-o formulă care nu este satisfăcătoare și va trebui să fie supusă unei modernizări, extinderi, iar o altă parte nu există și va intra în lucruîn perioada următoare”, a explicat Nicolae Robu, care a specificat că își dorește ca până în vara anului viitor să fie finalizat un nou tronson al Inelului IV, iar lucrările să fie terminate în întregime până în 2018.

Municipalitatea speră ca astfel, în lipsa unei hotîrâri ferme de finanțare și executare a lucrărilor de prelungire a șoselei de centură în zona de sud a orașului, Inelul IV să țină loc, oarecum, de șosea ocolitoare. ”Timişoara nu are nici acum finanțare pentru proiectul centurii ocolitoare și cu atât mai mult în absența centurii este important să avem acest inel periferic”, a adăugat primarul orașului de pe Bega.

Primul tronson de șosea la care se demarează lucrările, conform proiectului, este cel de la strada Măcin (intersecţia cu strada Avram Imbroane) și până la strada Constructorilor. ”Acest tronson va intra în lucru în 2015. Am obţinut un accept de folosire a proprietăţii UMT dat de domnul Mihai Olariu şi drept urmare putem să dăm drumul. În toată acea zonă, la periferia Pădurii Verzi, nu exită drum la momentul de față”, a explicat Robu. Sectorul menționat va avea o lungime de 1,6 kilometri. Amănuntele tehnice legate de acest proiect sunt explicate pe larg de directorul Direcției Tehnice din Primăria Timișoara, Culiă Chiș, în înregistrarea video de mai jos, acolo unde primarul Timișoarei mai explică și de unde vin banii penru aceste investiții uriașe.

Între lucrrle de amploare anunțate de municipalitate se mai precizează construirea de noi poduri peste Bega în zona Solventul și pe străzile Bobâlna şi Jiul, dar și prelungirea liniilor de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor pe sub calea ferată din zona Solventul, printr-un pasaj subteran de mari dimensiuni, până la ”bucla” din fața Gării de Nord.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Trafic ”redesenat” pe șoseaua care desparte Timișoara de Dumbrăvița

Intersecția străzilor Constructorilor și Pheonix cu Calea Sever Bocu...

Proiectul ”Tramvai pe linie inierbata in Calea Bogdanestilor”, depus pentru finantare europeana

Primăria Municipiului Timișoara plănuiește să atragă fonduri europene pentru...

Comuna Giroc ar putea avea propria sosea de centura, inaintea Timisoarei

Administrația locală din comuna Giroc a anunțat că a...

Un şofer neatent care a pătruns într-o intersecţie fără să acorde prioritate, a băgat trei adulţi şi un copil în spital

Accident de circulație, luni după-masă, la intersecția străzii Bârzava...

S-au început lucrările la primul tronson al Inelului IV VIDEO

Lucrările au început la unul dintre tronsoanele care vor...