La prima şedinţă a Consiliului consultativ al celor de la Poli Timişoara, au participat şi reprezentanţii cluburilor din Becicherecu Mic, Giroc, Moşniţa Nouă, Dumbrăviţa, sau veşnicul „partener” (dar niciodată când trebuie) – Liceul cu Program Sportiv Banatul.
Motivul acestei întruniri a fost desluşit de către profesorul Ion V. Ionescu: ”De 50-60 de ani, Poli a trăit în simbioză cu fotbalul din Banat, cu jucătorii din zonă, iar cluburile de aici au trăit şi ele prin jucătorii lui Poli. Apreciem echipele pe care le aveţi şi pe care le conduceţi. Vrem să stabilim legături trainice. Să ne întărim imaginea de echipă a Banatului prin dvs. Trebuie să ne alimentăm sportiv unii pe alţii!” a spus vicepreşedintele lui Poli, ajuns la aproape 78 de ani(!).
Un alt „tinerel” aflat în conducerea clubului bănăţean, directorul executiv Ionel Bungău, a subliniat importanţa unui astfel de proiect, amintind că inclusiv el a ajuns în curtea Politehnicii Timişoara după ce a evoluat la alte echipe din judeţul Timiş. ”Au fost mulţi fotbalişti de valoare ai lui Poli care au provenit din zonă. Volaru, Băban, Mehedinţu, Floareş, Surdan, Cotec, asta ca să spicuiesc doar câteva nume care au făcut istorie pentru Politehnica Timişoara. Ar fi ideal să creăm împreună nişte oportunităţi de colaborare profesională şi de prietenie. O astfel de colaborare ar fi benefică pentru toate echipele din Timiş şi Banat” a spus Bungău.
Parteneriatul ar trebui să prindă contur prin organizarea de jocuri amicale între Poli şi celelate echipoe, transferuri de jucători(?), împrumuturi, acţiuni de perfecţionare profesională, însă cu beneficii pentru toate cluburile implicate: ”Trebuie să scoatem jucători valoroşi din regiunea noastră. Avem un contract de colaborare cu Liceul Banatul. Vrem însă ca aceste acţiuni comune să nu afecteze integritatea şi programul de la echipele implicate. Dorim să iniţiem nişte selecţii contra echipelor din centru, să vedem care e nivelul, sa descoperim tinere talente. Avem un fond de jucători, vrem să îl mărim prin selecţii, să îi dăm împrumut, să vă ajute în competiţii, să scoatem jucători împreună. Suntem brandul fotbalistic al oraşului, pentru a nu mai suferi din punct de vedere sportiv trebuie să avem o colaborare de acest gen, să externalizăm centrul de copii”, a explicat directorul tehnic Valentin Velcea.
Întâlnirile cu reprezentanţii cluburilor timişene vor continua în perioada imediat următoare, anunţă clubul prin intermediul site-ului oficial, însă avem curiozitatea ca odată cu semnarea acestui parteneriat, câte dintre valorile fotbalului judeţean vor ajunge la cluburile rivale lui Poli, aşa cum s-a întâmplat cu „generaţia de aur” de la LPS Banatul, mare parte din aceasta fiind regimentată de, culmea, Dinamo Bucureşti – o eternă rivală pentru toate echipele din Timişoara.