Petrică Folică, consilier local PP-DD continuă seria de acuzații legate de renovarea Monumentului Rezistenței Anticomuniste din Banat, renovare despre care Folică afirmă că va costa mai mulți bani decât ar fi necesar.
La conferința de presă PP-DD, consilierul a declarat că l-a întrebat chiar pe primarul Nicolae Robu despre aceste costuri exagerate, iar edilul i-ar fi răspuns că este de acord că sumele sunt mari, dar trebuie continuat în direcția în care s-a început:
„Marți 25.2.2014 a avut loc ședința de plen. Pe ordinea de zi la poziția 46 a fost privind Monumentul Rezistenței Anticomuniste din Banat. Am făcut o interpelare și am cerut am cerut primarului Robu prezentarea situației cu sumele cheltuite până în prezent. Primarul mi-a răspuns:
Vom analiza ceea ce s-a întâmplat și într-adevar sumele sunt mari, pentru oricine intră în contact cu ele, evident că mi-am pus și eu această problemă. Proiectul a fost inițiat de vechea administrație, și nu știam date despre el. Arhitecții au vrut să realizeze un momument care este un omagiu și au prezentat folosirea unor materiale care sunt foarte scumpe, granit masiv, de exemplu, care va fi adus din Italia. Merită să facem un efort si eu mi-am arătat disponibilitatea să ducem până la capăt construcția acestui monument. V-aș ruga să susțineți această finanțare așa cum a fost el aprobat inițial și popus de specialiști și arhitecți.”
Mai mult, Folică a venit și cu un desfășurător, luat de la primărie, care conține o listă cu toate cheltuielile necesare finalizării lucrări. Conform acelei liste, numai gardul care v-a încercui monumentul a costat peste 200.000 de lei, sumă uriașă este de părere consilierul, mai ales în condițiile în care, deși apare ca finalizat, el nu există la fața locului ci este depozitat într-o magazie pentru a nu fi furat:
„Acum, eu am un desfășurător de realizări și aici vorbim despre un gard de împrejmuire a monumentului, și specific, nu este această cea mai mare problemă dar acest gard costă 200.896 de lei și este și realizat. Eu nu am văzut acest gard acolo, am fost în vizită la monument și l-am fotografiat deși e trecut la realizări. Ei mi-au spus că este defapt depozitat într-o magazie ca să nu fie furat. Întrebarea se pune deci, în felul următor, gardul e pus să apere monumentul, nu? Dar în situația de față cine apără monumentul, gardul? Sau monumentul apără gardul. Acest gard e realizat dar stă într-un depozit. Peste 200.000 de lei un gard?”
[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=oKi_Fg7vyjo&feature=youtu.be]