Proiectul a fost demarat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) împreună cu Inspectoratul Județean și cu Inspectoratul Școlar. Cel mai important susținător al proiectului a fost Paul Moldovan, consilier județean. Scopul campaniei este infromarea liceenilor asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri. Astfel, 55 de licee din Timiș au fost invitate să participle la un concurs de idei prin care să aleagă cel mai bun mod de a spune „Stop drogurilor!”. Fiecare școală a fost îndemnată să posteze pe Facebook un slogan împotriva consumului de droguri. Liceul câștigător a fost desemnat în funcție de numărul de like-uri primite.
Printre laureați se numără Palatul Copiilor Timișoara, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Liceul Teoretic Ioan Jebelean, Colegiul Regele Ferdinand, Colegiul Național Ana Aslan, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, Colegiul economic F.S Nitti, Liceul Teoretic Special Iris, liceul Waldorf, Colegiul Național Iulia Hașdeu(Lugoj). Primele trei locuri au fost adjudecate de Liceul de Arte Plastice Timișoara, Liceul Cristofor Nako Timișoara și Liceului Teoretic Recaș.
Paul Moldovan, reprezentant ATOP și consilier județean PDL, inițiatorul proiectului, a declarat :„Am vrut să facem un lucru care să implice copiii. Toată ideea este prevenţia, să te împotriveşti consumului de droguri. Rezolvarea problemelor nu e prin droguri, ele nu reprezintă o soluție, există alternative”. Mai mult, Moldovan a ținută să îi mulțumească lui Călin Dobra, vicepreședintele Consiliului Județean, membru PSD, că a lăsat la o parte neințelegerile care frământă scena politică în ultimele zile și că au colaborat pentru binele copiilor din județul Timiș.: „Vreau să îi mulțumesc lui Călin Dobra că a renunțat la culoarea politică și pentru ajutorul pe care l-a oferit campaniei. Feedback-ul pe care l-am primit din partea elevilor, a profesorilor și a directorilor a fost extraordinar”
La rândul său, Călin Dobra a declarat că Strategia Judeţeană Antidrog Timiş 2014-2020 şi Planul judeţean de acţiune a fost votat în mod unanim de toți consilierii județeni. În plus, s-au votat și o serie de amendamente de susținere:
„CJT ieri a aprobat printr-un proiect de hotărâre strategia județeană antidrug. A fost votată de toți consilierii județeni și chiar cu amendamente de susținere pentru proiectele pe care Centrul de prevenire împreună cu inspectoratul de poliție le au în curs de implementare”, a declarat Dobra.
La eveniment a fost prezent și inspectorul județean școlar Aura Danielescu: „Înainte de acest moment îmi puneam întrebarea de ce nu au participat toate liceele, proiectul este o noutate pentru noi, iar mesajul care pleacă de la noi trebuie să își atingă ținta. Vrem să îi facem pe tineri conștienți cât de neplăcute sunt situațiile în care drogurile pun în pericol sănătatea, relațiile și chiar viața”, a încheiat această.