Șase străzi din Sânnicolau Mare au rețele noi de apă și canalizare. Ce trebuie să facă locuitorii orașului pentru a se racorda la utilități

- Advertisement -

Locuitorii de pe străzile Nufărului, Eftimie Murgu și Crișan din orașul de pe Aranca vor beneficia în curând de rețele noi de alimentare cu apă potabilă. Pe aceste străzi s-au executat lucrări de extindere și reabilitare a rețelei de apă pe o lungime totală de circa 1.150 de metri. De asemenea, pe străzile Eftimie Murgu, Popa Șapcă, 13 Decembrie, Crișan, I. L. Caragiale și Axente Sever a fost extins sistemul de canalizare pe o lungime totală de aproximativ 4.800 m.

Pentru branșarea imobilelor la sistemul de alimentare cu apă, respectiv racordarea la rețeaua de canalizare pe străzile unde aceste rețele nu existau până în prezent, proprietarii de imobile trebuie să se prezinte la sediul sucursalei Aquatim din Sânnicolau Mare, în vederea obținerii avizului tehnic de branșare/racordare. Pentru obținerea avizului sunt necesare următoarele documente: cerere tipizată (se găsește în variantă tipărită la sediul sucursalei sau poate fi descărcată AICI), extrasul CF individual și colectiv al imobilului pentru care se solicită avizul tehnic sau contractul de vânzare-cumpărare al acestuia și copie după actul de identitate.

Programul de lucru al sucursalei din Sânnicolau Mare este de luni până vineri între orele 7:30-15:30, iar adresa este str. Negru Vodă nr. 7A.

Pentru eliberarea avizului tehnic de branșare/racordare pentru imobilele situate pe străzile cuprinse în proiectul cu finanțare europeană, Aquatim nu percepe nici o taxă. Ulterior obținerii avizului, se va întocmi imediat contractul de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare. Conectarea imobilelor la rețelele noi de alimentare cu apă și de canalizare se va putea face doar după recepția finală a lucrărilor mai sus menționate.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).

În judeţul Timiş sunt vizate în principal următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localităţile incluse în proiect: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Undă verde pentru următoarele 20 de tramvaie Bozankaya! Acestea vor fi livrate lunar, începând din primăvară

Primarul Dominic Fritz a semnat comanda pentru livrarea următoarelor...

Primarul Girocului, Ionel Toma, acuzat de abuz în serviciu

Primarul localității timișene Giroc, Ionel Toma, este acuzat de...

Un ardelean în vizită la New York

Un ardelean intră într-un bar la New York. Barmanul...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Mai multe strazi din zona Torontalului raman, miercuri, fara apa potabila

Compania care distribuie apa rece în municipiul Timișoara anunșă...

Trei barbati din Afganistan, opriţi la frontiera! Au vrut sa treaca, pe jos, in Ungaria

Aseară, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de...

Deratizarea si dezinsectia reduc programul casieriilor Aquatim din Timisoara

Acțiunilea de deratizare și dezinsecție de la punctele de...