Robu, răspuns PROMT la atacurile consilierilor PSD! ”Calul moare de drum lung și PROSTUL de grija altuia”

- Advertisement -

Nicolae Robu a fost ”atacat” de consilierii locali ai PSD Timișoara, cei care i-au adresat edilului-șef de pe Bega o scrisoare deschisă în care îl acuzau pe edil de faptul că nu se ocupă de adminitrația publică așa cum ar trebui s-o facă, ironizându-l pe fostul rector.

Liberalul de la conducerea Primăriei Timișoara nu se lasă mai prejos și le ”flutură” pesediștilor o serie de realizări de-ale sale în cei trei ani de mandat. Robu a postat un mesaj pe Facebook, prin intermediul căruia îi asociază pe social democrați cu ”prostul care moare de grija altuia”, din celebrul proverb românesc.

”Constat, în ultima vreme, că oameni care n-au făcut în viaţa lor nimic bun -în orice caz, nimic bun în interesul public-, fac toată ziua caz -şi le mai ţine isonul şi o anumită parte a presei!- de un pretins pericol de pierdere de fonduri europene la Primăria Timişoara. Oricât li se spune că Primăria Timişoara stă excelent la capitolul gestiune de proiecte europene, ei o ţin una şi bună: nu sunt muncitori în Piaţa Unirii -înainte spuneau că nu sunt la Michelangelo-, nu sunt muncitori pe malurile Begăi, etc., etc. În loc să se preocupe de ograda lor – Consiliul Judeţean, unde au Preşedintele şi majoritatea dintre consilieri şi unde au avut 3 proiecte şi le-au ratat pe toate 3, scăpând printre degete zeci de milioane de euro -, ei ne arată cât de adevărat este proverbul ales de mine ca titlu al acestei postări. Iar văicăreala-le – prefăcută, evident! – „o să pierdem fonduri europene” sună precum aceea cu drobul de sare din Povestea prostului sau Prostia omenească – nu-mi mai amintesc exact cum se numea -, de Ion Creangă”, a scris Nicolae Robu,, pe Facebook.

Edilul-șef al Timișoarei a detaliat apoi care este situația actualizată a proiectelor Primăriei Timişoara la capitolul proiecte europene:
1. Număr total proiecte cu finanțare europeană gestionate: 35 proiecte
2. Când s-au aprobat proiectele, semnându-se contractele de finanţare aferente:
– înainte de 25.06.2012 (primar Ciuhandu): 11 contracte
– după 25.06.2012 (primar Robu): 24 contracte (3 în 2012, 11 în 2013, 10 în 2014)
3. Când au început lucrările de implementare a proiectelor:
– înainte de 25.06.2012 (primar Ciuhandu): 2 proiecte
– după 25.06.2012 (primar Robu): 33 proiecte (6 în 2012, 9 în 2013, 10 în 2014, 8 în 2015)
4. Număr proiecte deja finalizate: 13 proiecte
5. Număr proiecte în lucru, cu termen 31.12.2015: 22 proiecte
6. Valoarea totală post-licitaţii a contractelor de execuţie a proiectelor: 607.5 milioane lei
7. Valoarea rambursabilă din valoarea totală post-licitaţii: 530.1 milioane lei
8. Suma achitată executanţilor până la ora actuală: 464.3 milioane lei
9. Suma facturată de executanţi şi neachitată la zi: 1.7 milioane lei
10. Estimare lucrări efectuate şi încă nefacturate: 28.6 milioane lei
11. Suma deja rambursată: 344.9 milioane lei
12. Suma cerută la rambursare dar încă nerambursată: 32.4 milioane lei
13. Stadiul per ansamblu al proiectelor: 81.4 % din volumul general de lucrări, realizate.

”Acesta este adevărul: ansamblul de cifre verificabile de mai sus şi nu polologhia mincinoasă, demagogică, sterilă a unora şi altora. Prin urmare: putem spune că Primăria Timişoara e în cărţi pentru o rată de reuşită în implementarea de proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă şi, implicit, în atragerea de fonduri europene nerambursabile de 100 %. Şi… nu operând cu 1-2-3 proiecte, ca alţii, ci ditamai cu 35! ASTA SE CHEAMĂ PERFORMANŢĂ!”, a conchis întâiul gospodar al urbei de pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie