Oficial, de la 1 iulie, funcționarii publici din Consiliul Local Timișoara și din Consilul Județean Timiș vor avea salarii mai mari. Modificările salariale votate prin Legea salarizării unitare au fost puse în operă în grilele de salarizare ale celor două instituții. Atât aleșii locali cât și cei județeni au votat astăzi proiectele prin care intră în vigoare majorările salariale. Salariile din primăria Timișoara cresc după cum urmează: primarul Nicolae Robu 13.050 de lei lunar, secretarul și administratorul public 11.000 de lei, director general 10.000 de lei, director executiv 9.666 de lei, șef de serviciu 8.378 de lei, șef de birou 7.673 de lei.
„Creșterea este în procent mic, circa 5%. Iar cei care aveam salarii mici, creșterea este cu un procent mai mare. Am păstrat ierarhiile de salarizare care au fost stabilite înainte. Până la anul când vom stabili din nou salariile poate generăm și un nivel de indicatori de performanță la nivel individual și vom avea o abordare diferită. Acum nu a fost timp, pentru că de la 1 iulie se aplică salariile în noul sistem și nu aveam cum să le avem într-o formulă foarte elaborată. Era necesară o muncă serioasă de pregătire a unui instrument de ierarhizare. Eu cred că acest instrument de abordare este unul corect pentru că sunt unii angajați cu salarii foarte mici și dacă am fi mers cu majorare în procente a salariilor atunci discrepanțele între salariaț s-ar fi amplificat deși calitatea, cantitatea, răspunderea nu reflectă diferențe atât de mari”, a explicat primarul Nicolae Robu.
La Consiliul Județean Timiș au fost aprobate următoarele salarii: președintele Călin Dobra 13.050 de lei, vicepreședinți 11.600 de lei, secretarul județului 11.600 de lei, arhitectul-șef 11.100 de lei, directori 10.500 lei.
„În primul rând trebuie să vă spun că creșterea la nivelul bugetului privind cheltuielile de salarizare este cu 1,42%. La începutul anului a fost aprobat un buget de 166 de milioane de lei, iar acum cu această majorare ajungem la 168 de milioane de lei. Indemnizația unui consiler județean crește cu 400 de lei de la circa 690 de lei, deci cam 1.100 de lei. Vorbim de net. Singurii consilieri județeni care mai iau un venit în plus sunt cei care fac parte din ATOP. Să știți că nu e o problemă privind suportabilitatea. Singura creștere consistentă e la nivelul Direcției de Prestări Servicii, unde creștem cu 2.250.000 de lei și aici creștem pentru că am mărit numărul de personal privind paza. Am primit de la prefectură posibilitatea să angajăm încă 150 de paznici, deci o să avem aproximativ 400 de paznici la Direcția de Prestări Servicii. Ei erau cu salariu minim, și acum li se dublează salariile”, a declarat Călin Dobra.