Bei apă de la robinet? Vezi ce rişti să păţeşti

- Advertisement -

Numărul tot mai mare al persoanelor care dezvoltă diverse alergii alimentare a fost pus pe seama consumului de apă tratată cu clor de la robinet.

Substanţa chimică este folosită pentru tratarea apei şi este prezentă în compoziţia multor produse de curăţat. Expunerea la clor slăbeşte însă toleranţa individuală la anumite produse alimentare, relatează dailymail.co.uk.

Cercetătorii de la American College of Allergy, Asthma and Immunology au descoperit că persoanele care au în compoziţia urinei un nivel ridicat de diclorofenol, un derivat al clorului, au o predispoziţie cu 80% mai mare să dezvolte alergii alimentare.

Incidenţa alergiilor a crescut mult în ultimii ani. Se estimează că unul din patru adulţi se va confrunta cel puţin o dată, de-a lungul vieţii, cu o formă de alergie. Cele mai cunsocute alergii alimentare sunt cele la laptele de vacă, soia, ouă, cereale, căpşuni şi alune. Manifestările pornesc de la o simplă urticarie şi pot ajunge până la şoc anafilactic, scrie evz.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Sfatul unui medic din WUHAN despre COVID 19

Iată sfatul unui medic aflat în WUHAN în...

Dacă eşti fumător trebuie să citeşti neapărat acest articol

În principal, persoanele fumătoare sunt direct expuse unor afecţiuni...

ALERTĂ europeană pentru un medicament folosit de mii de românce

Primele rezultate ale necropsiei în cazul tinerei din Arad...

5 sfaturi utile de la medici , care ti-ar putea fi de ajutor

1. Scăpaţi de durere de dinţi fără să deschideţi...