Clasarea dosarului Revoluției naște proteste și în rândul partidelor politice, care se împotrivesc acestei decizii. Necunoașterea adevărului despre declicul care s-a produs în 1989 și a înlăturat comunismul din țară, dar și nepedepsirea conform legii a vinovaților nu poate ajuta nicidecum la însănătoșirea societății românești.
„Nu există niciun dubiu că faptele există, așa că trebuie să existe și autorii lor! Decizia de închidere a acestui dosar este o încercare de ștergere a autorilor, o fugă de responsabilitate crasă a unor oameni ahtiați după putere, aceiași oameni care au frânat evoluția spre democrație a societății românești de 26 de ani”, se arată într-un comunicat de presă emis de PNL Timiș.
Liberalii timișeni își exprimă, totodată, speranța că asociațiile de revoluționari și societatea civilă vor avea câștig de cauză în demersul de contestare a deciziei procurorilor militari în cauza Revoluției, la Înalta Curte de Casație și Justiție și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. „Clasarea faptelor din Revoluție, în care au murit peste 1000 de persoane, este o crimă politică în formă continuată”, a spus Lucian Căldăraru, unul dintre revoluționarii de la Timișoara.
La fel ca și în cazul polițistului care a murit după ce Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, se folosea de coloană oficială, de escortă în cea mai mare parte a zilei, și aici se încearcă ascunderea adevărului. „În statele democratice, la 75 de ani de la al doilea război mondial, continuă condamnarea criminalilor de război. Este revoltător că, în Romania anului 2015, se ascunde din nou adevărul și se dă o lovitură familiilor eroilor uciși sau răniți în Revoluția din 1989, care manifestau pentru libertate și democrație. Rudelor eroilor și nouă românilor ni se refuză dreptul de a afla cine sunt responsabilii pentru crimele comise în timpul Revoluției din 1989. Prin decizia din 14 octombrie 2015, Parchetul ICCJ clasează dosarul Revoluției în care era cercetată uciderea a peste 700 de oameni și rănirea a altor peste 2000 victime în timpul Revoluției din decembrie 1989. Jertfa Eroilor Revoluției este desconsiderată, familiile victimelor sunt umilite, idealurile pentru care s-a murit la Revoluție, libertate și democrație, sunt terfelite. S-a creat și un precedent periculos”, a spus liberalul Petrică Folică, membru în Consiliul Local