La trei luni de la publicarea pe site-ul nostru a articolului “B.D. la munte și la mare. Chestorul Alin Petecel l-a asistat pe șeful Poliției Lugoj în instruirea legală pentru permisul de armă personală, făcută pe Muntele Athos și pe plajele Greciei”, unul dintre protagoniști va apărea în fața Tribunalului Timiș. Joi, 7 decembrie, instanța de judecată se va pronunța cu privire la acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Parchetul Militar Timișoara de către inculpații Cristian Gîrbovan (șeful Poliției Municipiului Lugoj, pus la dispoziție după punerea în mișcare a acțiunii penale) și Sebastian Sabău (jandarm și instructor la cursul de arme și muniții “sărit” de ștabul din poliție).
Pentru cititorii care nu sunt familiarizați cu subiectul, redăm un pasaj din articolul menționat mai sus: “Pe scurt, comisarul-șef Cristian Gîrbovan a fost denunțat de un cetățean din Lugoj, Florin Darius Cornean, că ar fi obținut prin fraudă certificatul de instruire pentru arma personală. Mai precis, polițistul ar fi participat doar la două-trei ședințe de curs și la nici o ședință de tragere în poligon, el plecând în concediu în afara țării, după care, la finalul cursului (desfășurat în perioada 22 august – 12 septembrie 2022), reîntors la Lugoj, s-a semnat în registrul de prezență cu complicitatea instructorului Sebastian Sabău, jandarm de meserie, și s-a prezentat la examen, unde a obținut 19 puncte din 20 posibile, adică echivalentul notei de 9,5 (se acordă 0,5 puncte pentru fiecare răspuns corect), obținând astfel certificatul dorit. Denunțătorul știa toate aceste detalii pentru că a fost el însuși participant la cursul respectiv, spre ghinionul comisarului…”.
Cum, în urma anchetei, procurorul de caz Flavius Ionescu a ajuns la concluzia că faptele relatate de denunțătorul Florin Darius Cornean sunt cât se poate de reale, comisarul-șef Cristian Gîrbovan a devenit, probabil, conștient că orice încercare de a nega evidența nu îi va fi de folos în instanță, ba dimpotrivă, astfel încât a semnat acordul de recunoaștere a vinovăției, în forma prevăzută la articolul 483 din Codul de procedură penală. Lucrurile s-au derulat similar și în cazul jandarmului-instructor Sebastian Sabău.
Angajat în poliție la “apelul bocancilor”, fostul șef al Poliției Lugoj își va pregăti acum ghetuțele cu speranța ca Moș Nicolae să îi pună în ele o sentință prin care instanța de judecată să admită acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorii militari…