Hai cu muzica! Academia de Leadership Politic a deputatului Ben Oni Ardelean umblă cu boxa în spinare prin Timișoara, la protestele antivacciniștilor

- Advertisement -
Două proiecte, mari și late, a promis timișorenilor deputatul liberal Ben Oni Ardelean, în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare: Timișoara Cargo Airport și Political Leadership Academy. Da, titlurile sunt în engleză, probabil, ca să le priceapă și prietenii pastorului Ardelean, stabiliți peste ocean, chiar în SUA.

Și până la urmă, de ce să nu fim corecți și să recunoaștem că titlurile sună mult mai bine în engleză, decât în limba română. Semn că, înainte de a propune proiectele în limba lui Shakespeare, în mod cert, liberalul Ben Oni Ardelean a făcut o analiză de segmentare a votanților și a concluzionat că, evident, marea majoritate care-l va trimite în Parlamentul României, pentru un nou mandat, sunt persoane cu studii superioare, diplomați, titrați și, nu în ultimul rând, poligloți.

Parolist, că nu degeaba e la al treilea mandat de parlamentar, Ben Oni Ardelean a dat drumul la unul dintre proiectele sale de suflet. Așa că la www.politicalacademy.ro, în faza asta un simplu site de prezentare, la umbra unui ONG, oricine e curios să afle, are la dispoziție toate detaliile necesare: de la viziune, consiliul director, consiliul consultativ și consiliul științific la programe, parteneri și resurse. Totul, într-o limba engleză, absolut impecabilă și diplomatică, dovadă că pastorul Ardelean nu și-a schimbat gusturile și țintește sus de tot: elita mondială!

Ben, the leader

În Campania electorală, Ben Oni Ardelean spunea despre ”Academia de Leadership Politic” – ne cerem scuze, dacă traducerea e un pic inexactă, dar dacă am fi tradus contextual ”școala de partid”, ar fi zis lumea că liberalul a luat-o razna – că ”este un program de training, formal și informal, pentru oameni cu abilități de leader, care doresc să se perfecționeze în arta de a conduce. Criza de leadership politic mondial este deja evidentă, iar soluția este pregătirea unei noi generații de leaderi, fiind conștienți că doar prin educație poți ridica o națiune. Academia se adresează celor care doresc să devină leaderi în politică, dar și în diverse alte domenii ale sferei publice: administrație, antrenoriat, diplomație, organizații nonguvernamentale, mass-media, denominațional. Acest demers de excepție va antrena pe termen lung o întreagă generație, oferindu-le posibilitatea de a-și materializa ideile în noul context al politicilor publice, economiei și evenimentelor internaționale. Un astfel de proiect de investiție în oameni, resursa cea mai de preț a unui popor, este imperios și va avea consecințe remarcabile asupra dezvoltării durabile a României”.

Pentru exactitate și istorie, conceptul unei ”școli de gândire” a fost introdus de Ben-Oni Ardelean, încă din 2014, când a organizat la Timișoara un eveniment despre care chiar liberalul susține că a ”suscitat mult interes”: Congresul de Leadership Politic. Atunci a fost și (de)clickul când pastorul Ardelean a înțeles ”încă odată cât de importantă este formarea de leaderi autentici, care să aibă curajul să își asume un proiect de țară, precum și proiecte sectoriale majore în sfera publică care produc bunăstare și aduc progres în societate”.

The one and only

Sincer, bizară concluzie: dacă întâlnirea a su(re)scitat interes și, după dezbateri obositoare, Ben Oni Ardelean a ajuns la concluzia că a înțeles ”încă odată cât de importantă este formarea de lideri autentici”, înseamnă că, în cadrul discuțiilor pe macropolitici și strategii NATO, liberalul a alergat singur, fără concurență. Adică, Ben Oni Ardelean a fost atât de bun, încât nu a avut partener de dialog, lucru care l-a făcut să ajungă la concluzia că România (și nu numai!) are nevoie de lideri autentici, pe care să-i învețe ”arta de a conduce”. Adică, tehnici de leadership, pe care să le predea alături de specialiștii pe care i-a adunat în jurul său. Chiar pe ONG-ul pe care funcționează de-acum celebra și unica ”Political Leadership Academy”.

Așa că, la capitolul ”consiliul consultativ”, deputatul l-a luat lângă el, în calitate de ”chair of board of advisors” pe fratele său de credință, Daniel Gabriel Olaru de la Lugoj, la rândul său, formator de ”lideri ecleziastici”. În plus, pe Vasile Albulescu, patron al SC Formin SA și ”proprietar al multor arii de resurse naturale de pe glob și deținător al unicului boutique-hotel din România”.

La care se mai adaugă, John Sandoz, fost ofițer de informații al Marinei Americane și un alt româno-american, Tim Marian, consultant financiar la ”Morgan Stanley”. În ”consiliul director”, desigur, în calitate de președinte, deputatul liberal Ben Oni Ardelean, secondat de: Larisa Ivașcu – șefa consiliului științific, Ciprian Trocan – director administrativ, Narcis Naghy – director media și Andreas Dobre – secretar.

Surpriza serii

Oameni unul și unul. Toți cu pedigree! Viță nobilă, conexiuni externe, oameni cu frică de Dumnezeu. Chiar și Narcis Nagy, ”directorul media” despre care, site-ul oficial al ”Political Leadership Academy” zice că: ”Este specializat în analiza, modelarea și transformarea percepției amprentelor digitale unice ale tuturor, pentru cei care înțeleg puterea mediilor de socializare. Cu peste 500 de portofolii digitale construite cu atenție pentru membrii Parlamentului, primari, miniștri și consilieri, a obținut cunoștințele care pot face diferența pentru cei care doresc să facă parte din liderii generației următoare din întreaga lume”. Asta zice platforma online a academiei și asta girează Ben Oni Ardelean, în calitate de ”president”.

Dincolo de cele 500 de portofolii digitale, care i-ar face invidioși și până pe cei de la McCann România, filiala uneia dintre cele mai mari firme de PR din lume, colegii de la debanat.ro zic cu totul altceva despre Narcis Nagy, angajat al Ancom, fost membru PSD, actualmente pripășit pe la PNL Timiș, în căutare de afirmare și senzații tari. Bun, până la urmă, cel care nu face niciun secret despre activitățile sale extraprofesionale, este chiar ”directorul media” al minunatei academii de lideri mondiali, dl. Nagy. Ancom-ist care acum câteva zile, la chemarea antivacciniștilor Șoșoacă, Bahmuțeanu și Lazarus, aflați la Timișoara în căutarea unei ”noi revoluții”, a luat o boxă în spinare – la propriu! – a dat drumul la maxim la ”Deșteaptă-te române” și, cu un microfon în mână, conectat la amplificatorul dorsal, s-a apucat să poarte dialog cu…Jandarmii. Un adevărat activist civic, ce mai!

Toată scena asta mirobolantă s-a petrecut în Piața Libertății, că noua stea mondială a academiei lui Ben Oni Ardelean, care vrea să scoată lideri intergalactici, nu a mai ajuns să facă joncțiunea cu cei vreo 100 de protestatari care au venit să ia lumină, în Piața Operei, de la spuma Bucureștilor. Și Nagy nu a mai ajuns pentru că l-au oprit Jandarmii și, ce-i drept, era în afara orelor de program. Până la urmă, și ce dacă omul e angajat la Ancom, instituție strategică națională? În timpul lui liber, face ce vrea! Că doar de aia au murit oamenii la Revoluția din 1989: pentru dreptul la liberă exprimare! Go Narcis! Go!

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=pi-0ESdKDvQ]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie