Primarul Robu anunța înainte de a ajunge pe fotoliul de edil că are în plan construirea unui stadion nou, ultra-modern, a unei săli polivalente cu circa 15.000 de locuri, un bazin olimpic de înot, dar și altele, sprijindu-se pe fonduri guvernamentale, fonduri care nu vin nici măcar pentru a ajunta comunele din județul Timiș, ce să mai vorbim despre bani destinați modernizării infrastructurii sportive.
Investiţiile publice anunțate de Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, alături de Gabriela Szabo, ministrul Sportului din țara noastră, nu include niciun proiect din Timișoara, cel puțin până în 2017.
Primul obiectiv este sprijinirea sportului de masă, prin asigurarea accesului facil al populaţiei, în special al copiilor şi tinerilor, la unităţi sportive realizate şi dotate corespunzător şi care asigură condiţiile necesare practicării sportului la standarde ridicate.
Al doilea obiectiv, sprijinirea sportului de performanţă în România, prin realizarea unei infrastructuri sportive la nivelul ţării, care să îndeplinească standardele naţionale şi internaţionale, astfel încât să permită omologarea acestei infrastructuri, pentru a putea găzdui şi organiza competiţii la nivel naţional, dar şi european, precum şi săli de antrenament pentru acest domeniu, anunță cele două instituții.
În 2015, în domeniul sportului de masă, vor fi finalizate 34 de obiective: 28 de săli de sport, patru bazine de înot didactice, două minicomplexuri de sport, din care în mediul rural 17, în mediul urban 16. Beneficiarii pentru aceste obiective care se vor finaliza în 2015 sunt peste 1,3 milioane de cetăţeni.
Vor fi finanțate, în schimb, două complexuri sportive, cel naţional de tenis şi Stadionul ”Oblemenco”, din Craiova. Tot în acest an va demara construcția a două bazine olimpice de înot la Constanţa şi Brăila. Complexul olimpic de nataţie de la Otopeni este și el o investiţie complexă, ”cu totul specială”, care ar putea fi finanțat din 2015, așa cum este și cazul unei săli multifuncţionale de 5.000 de locuri, la Constanţa.
Deși Clujul are deja două stadione de fotbal de nivel ridicat și o sală polivalentă ”high class”, în orașul unde fostul prim-ministru Emil Boc este primar, va fi cosntruit un complex sportiv care va avea în componenţă şi un amfiteatru în aer liber, săli de spectacole, teren de tenis, de baschet, volei, pistă pentru alergare şi alte sporturi specifice.
Vezi AICI care sunt toate oiectivele propuse spre finanțare de către Liviu Dragnea și Gabriela Szabo, cei doi miniștri care au în plan ”eliminarea” (și) pe linie sportivă a Timișoarei, din România lor.
Nu spune nimeni că vreunul dintre proiectele supuse finanțării în perioada următoare nu este important în felul lui, dar este curios cum Timișoara și județul Timiș nu apar NICI pe această listă.