La mijlocul lunii martie a anului trecut, Dragomir Cornel Scrobăniţă, subcomisar al Poliţiei de Frontieră Deta, a fost interceptat de aparatul radar al unui echipaj de la Poliţia Rutieră amplasat pe Calea Şagului. Întrucât acesta a refuzat să oprească la semnalele polițistului pentru că era băut bine, ba mai mult a apăsat la maximum pedala de accelerație, oamenii legii au demarat în trombă după vitezoman, însă l-au ”prins” abia pe șoseaua care leagă Timișoara de comuna Parța, acolo produsese un accident extrem de grav. Vitezometrul mașinii conduse de polițistul de frontieră, un Opel Astra, a înțepenit la 110 km/h ca urmare a unui impact violent cu o Dacia 1310, pe care a făcut-o praf. În interiorul autoturismului de fabricație românească se aflau șoferul acesteia, care a decedat după îndelungi tentative de resuscitare efectuate de medicii unui echipaj SMURD sosit rapid la fața locului, dar și o femeie care a fost rănită în accident.
Judecătoria Timișoara a emis, pe data de 17 martie, o sentință în care subcomisarul Scrobăniţă era trimis după gratii pentru un an și șase luni, pentru săvârșirea infracţiunii de ucidere din culpă, alte șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă și încă un an de închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, adăugând suspendarea mai multor drepturi. Instanța a contopit cele trei pedepse aplicate inculpatului, aplicându-i acestuia pedeapsa cea mai grea, adică un an și șase luni de închisoare, la care adaugă o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, urmând ca Scrobăniță să execute pedeapsa rezultantă de doi ani închisoare, în regim de detenţie.
Polițistul de frontieră a făcut apel la Curtea de Apel Timișoara, acolo unde, magistrații au decis altceva. În ședința din 22 mai 2015, Curtea desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 219/04.02.2015 pronunţată de Judecătoria Timişoara în dosarul nr. 24193/325/2014 şi rejudecând: ”Înlătură pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatului conform art. 67 C.p., respectiv art. 65 alin. 1 şi 3 C.p. În temeiul art. 91 C.p. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Scrobaniţă. În temeiul art. 92 C.p. stabileşte termen de supraveghere pe seama inculpatului de 4 (patru) ani. (…) Majorează de la 25.000 euro la 35.000 euro, cuantumul daunelor morale ce vor fi achitate fiecăreia dintre părţile civile C.D. şi C.P.L. de către inculpat în solidar cu partea responsabilă civilmente. Menţine în rest dispoziţiile hotărârii penale atacate. (…) Definitivă”.
Și uite-așa se vede din nou ”dreptatea” făcută de justiția din Timișoara…