Ajunşi la capătul puterilor şi cu maşinile pe butuci, dar şi în situaţia în care ar merge mai repede pe câmp decât pe strada ce leagă Sacoşu Turcesc de Uliuc, respectiv Unip, sătenii din cele două localităţi, mai întâi au ieşit în stradă pentru a cere primarului comunei – Gabriel Koller – repararea drumului comunal 154. Asta se întâmpla cu aproximativ două luni în urmă.
Oamenii au luat iniţiativa pe data de 15 martie, au pus mână de la mână şi s-au apucat „pe cont propriu” să-şi niveleze strada de pământ, căci despre pietriş prea mult nu mai poate fi vorba, cu ajutorului unui utilaj imporvizat deţinut de unul dintre consilierii locali. După această operaţiune, plătită atât din contul personal de consilierul Gabor Sinca, dar şi de alte câteva persoane mai „răsărite” financiar, primarul Koller i-a făcut plângere consilierului pentru că a intervenit fără autorizaţie.
„M-am trezit cu plângere penală pentru că am intervenit asupra drumului şi a iluminatului public pentru comunitate. În loc să mulţumească pamenilor care fac ceva pentru comunitatea asta, el le face plângeri. Să vă mai spun ceva. Reparaţia actuală a costat circa 2.500 de lei, în timp ce reparaţia făcută de Primăria Sacoşu Turcesc în perioada octombrie-noiembrie 2013, de către firma <<DA Constantin>> din Lugoj – firmă cu obiect de activitate climatizare şi instalaţii de încălzire – a costat 225.000 de lei. Conform documentaţiei, societatea din Lugoj a folosit pentru reabilitarea drumului roci magmatice care, aşa cum rezultă din facturile de la Primărie a costat 425 de lei un metru cub, costul real fiind de numai 23 lei pe fiecare metru cub. Culmea, firma s-a prezentat la licitaţie cu o ofertă care era exact cât suma prevăzută de buget. Nici un leu în plus sau în minus. Şi o altă anomalie este faptul că, la aceeaşi licitaţie, toate cele trei firme erau din Lugoj” a declarat Sinca pentru Vocea Timişului.
Merită să menţionăm că firma care a făcut lucrarea anul trecut nu are în gestiune niciun utilaj cu care ar putea efectua acest gen de lucrări.
Alt scandal a demarat de curând în aceeaşi comunitate. „Apropiaţii primarului au început să-şi împrejmuiască terenurile din păşunea comunală” ne-a mai spus consilierul Gabor Sinca, acesta confirmând pentru Vocea Timişului că Sacoşu Turcesc este, probabil, singura comună din judeul Timiş care nu a acordat nici măcar o bucată de teren tinerilor căsătoriţi, pe motiv că nu a fost finalizat PUG-ul comunei, lucrare ce nici nu a fi finalizată, mai mult ca sigur atâta timp cât Koller va deţine frâiele acestei părţi a judeţului, deoarece şi-a pus în posesie o serie de apropiaţi, iar acum nu mai are terenuri necesare pentru tinerii căsătoriţi sau cazurile sociale, aşa cum prevede legea.