Finanțarea cluburilor sportive reprezintă o problemă din care Primăria Timișoara încă încearcă să găsească soluții pentru a ieși la liman și pentru a salva sportul de pe Bega. Dacă la baschet BC Timișoara a decăzut total, funcționând pe avarii, la fotbal, handbal și rugby lucrurile nu sunt chiar atât de grave, ținând cont și de faptul că nu a trecut o perioadă mare de la blocarea conturilor primăriei.
„Săptămâna aceasta, chiar dacă am fost plecat în Israel, în interacțiune directă cu juriștii primăriei, am generat un material pe care l-am transmis tuturor parlamentarilor din Timiș. I-am rugat să facă toate diligențele necesare pentru ca într-un timp cât mai scurt, tot ce era prevăzut acolo, să devină modificare operată în legile incidente, astfel încât să putem finanța cluburile, altfel se ajunge la distrugerea lor. Cel mai bine ar fi să se recurgă la o ordonanță de urgență”, a spus Nicolae Robu.
Din spusele primarului Timișoarei, până la aprobările din Parlament sau la deciziile Guvernului, s-a inițiat, fiind într-o stare avansată de pregătire, și crearea unei structuri a Primăriei Timișoara care să permită gestiunea activităților sportive, acolo unde nu există interdicții de organizare, cum e la fotbal. „Pentru rugby ar fi cea mai potrivită soluție, pentru că acolo competiția începe la 1 ianuarie, drept urmare, într-un timp scurt, s-ar putea comuta pe cealaltă structură. La baschet și la handbal, nu știu dacă regulamentele federațiilor de specialitate permit ca în timpul competiției să se schimbe statutul juridic al cluburilor înscrise în competiții. Oricum, vrem să creem și acest cadrul, să ne pliem pe ce se poate pentru a susține sportul”, a precizat primarul Timișoarei.
[responsive_youtube